Zeytinli Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytinli Açma Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 adet yumurta (Beyazı içine sarılar üstüne)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Ele yapışmayacak sert hamurda olmayacak)
İçi için
Zeytin ezmesi

Zeytinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar
Öncelikle derin yoğurma kabına maya, tuz, şeker ve ılık olan süt ve suyu koyalım karıştıralım.
10 dk kadar mayayı etkinleşmeye bırakalım.
Akabinde sıvı yağ, yumurta beyazı, yoğurtta ekleyip elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz lakin çok sert bir hamurda olmamalı.
Bezelere ayırarak merdane yardımıyla fotoğrafta gördüğünüz üzere açabilirsiniz.
İçerisine zeytin ezmesi sürüp kenarlarından içe hakikat kapatalım ve saralım.
Öbür hamurlara da tıpkı süreci yapalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede 20 dk pişti.
Fırın ayarı ve müddeti değişkenlik gösterebilir.
Pişmiş hallerini tam çekemedim çocuklar sıcak sıcak kapış kapış edince elimde bu kadar kaldı affola. Afiyet olsun.
Zeytinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst