Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1.5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (Akı içine sarısı dışına)
1 şu bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
Çekirdeği ayrılmış ufak kesilmiş siyah zeytin
Zeytinli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü ısıtıp (Ilık hale gelecek) içerisine şeker ve mayamızı koyarak 10 dk mayamızın aktif hale gelmesini sağlıyoruz. Maya kabarınca içerisine sıvı yağ ve yumurta akını koyarak karıştırıyoruz.
Hamur yoğurma leğenimizin içine döküp tuz ilave ediyoruz. Kontrollü bir şekilde un ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuzu yarım saat mayalanması için üzerini kapatarak ılık bir ortamda bekletiyoruz.
Bu sırada zeytinlerimizi hazırlıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açıyoruz. İçerisine zeytin koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Daha sonra simit seklini verip üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpiştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinli Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1.5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (Akı içine sarısı dışına)
1 şu bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
Çekirdeği ayrılmış ufak kesilmiş siyah zeytin
Zeytinli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütümüzü ısıtıp (Ilık hale gelecek) içerisine şeker ve mayamızı koyarak 10 dk mayamızın aktif hale gelmesini sağlıyoruz. Maya kabarınca içerisine sıvı yağ ve yumurta akını koyarak karıştırıyoruz.
Hamur yoğurma leğenimizin içine döküp tuz ilave ediyoruz. Kontrollü bir şekilde un ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuzu yarım saat mayalanması için üzerini kapatarak ılık bir ortamda bekletiyoruz.
Bu sırada zeytinlerimizi hazırlıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açıyoruz. İçerisine zeytin koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Daha sonra simit seklini verip üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpiştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinli Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı