AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytinin sert olmasi icin ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zeytinin sert olması için ne yapılır?​

Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.

Siyah zeytin ne kadar sürede tatlanır?​

Bidonun ağzını kapatın ve sallamaya veya yuvarlamaya on gün daha devam edin. İkinci on gün yani toplamda yirmi gün sonra bidonda bu defa zeytinin az suyunun aktığı göreceksiniz ve yine aynı işlemi yapıp süzeğe zeytinleri dökün ve iyice yıkayın.
Evde sert siyah zeytin nasıl yapılır?
Evde Siyah Zeytin Nasıl Yapılır? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinleri yıkayın ve süzülmeye bırakın.
- Süzülen zeytinleri 2 litrelik plastik ya da cam kavanoza alın.
- Üzerine tuzu ilave edin ve kapağını kapatarak, tuz dağılıncaya kadar sallayın.

Evde siyah zeytin nasıl Tatlandirilir?​

Zeytinlerin üzerine birer çay bardağı kadar sirke ve kaya tuzu ekleyerek lezzetlenmesi için önemli bir adım atabilirsiniz. Bunların yanı sıra tercihe göre bir miktar ayçiçeği yağı ya da zeytinyağı ve limon da ekleyebilirsiniz.

Salamura zeytin ne kadar zamanda olur?​

Yıkayıp suyunu süzdüğünüz zeytinleri salamura yapacağınız kavanoz ya da bidona koyup hazırladığınız suyu üzerine aktarıp kapağını kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda yaklaşık 9-10 ay bekletin. Bu süreden önce de tadına bakıp damak tadınıza göre kararınızı verebilirsiniz.
Bozulmaya başlayan zeytin nasıl kurtarılır?
Cam kavanoza aldığınız siyah zeytinlerin içerisine zeytinyağı eklemeniz, küflenme problemini ortadan kaldıracaktır. Zeytinyağının yanı sıra teneke zeytin, tuzlu ise zeytinleri yıkayıp tekrar yerine koymayı deneyebilirsiniz. Bir gün tüketebileceğiniz kadarını geniş bir kâseye alın ardından kalan zeytinleri durulayın.
5 kglık bidona 3 kg zeytin ve 1, 5 su bardağı kaya tuzu olarak ikiye ayırıyoruz, siz bir tek tuzu ikiye bölün, bidon zaten 3 kg zeytin alıyor. Sonra bir sıra zeytin, bir sıra kaya tuzu serperek, zeytinimizin ağzını kapatıyoruz gün aşırı zeytin bidonumuzu bir kaç kere sallıyoruz 3-4 hafta sonra zeytinimiz olur.
Kaba aldığınız suyun içerisine 1 bardak kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ekleyip karıştırın ve tuzu eritin. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz zeytinleri salamura yapacağınız kavanoz ya da bidona koyup hazırladığınız suyu üzerine aktarıp kapağını kapatın. Serin ve karanlık bir ortamda yaklaşık 9-10 ay bekletin.
Zeytin neden yumuşak olur?
Kırılan yeşil zeytinler, tuzlu salamura suyunu içine aldığı için çabuk yumuşayabilmektedir. Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenilemeniz önemlidir. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır.

Yumuşak siyah zeytin nasıl yapılır?​

Evde Siyah Zeytin Yapımı Erken hasat edilen zeytinden koyu siyah zeytin elde edilmez. Eğer zeytin hasadı geç yapılırsa salamurada yumuşar ve ezilir. Siyah zeytin acıdır ve zeytinin üzerine tuz serpilip bir süre bekletilerek yapılır. Uzun bir süre sonra yenilecek kıvama gelir.
 
Geri
Üst