AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zeytine cicekte ilac atilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Zeytine çiçekte ilaç atılır mı?​

Aynı dönemde zararlı olan Zeytin güvesi çiçek nesline karşı bir ilaçlama yapılmışsa, bu zararlıyı hedefleyen ayrı bir ilaçlamaya gerek yoktur. Zeytin güvesine karşı ilaçlama yapılmayan bahçelerde ise, ağaçların sadece yoğun zarar görmüş somakları ilaçlanmalıdır.

Zeytine hangi ilaç kullanılır?​

ZEYTİNDE HALKALILEKE HASTALIĞINA KARŞI KULLANILAN İLAÇLAR:en iyisi,güçlüsü,”BAKIRLI” ilaçlardır.ama hangisi?bordobulamaçları,koruma bakır,sıvı göztaşı,sıvı bakırlar,hepsi kullanılabilir.ama benim tavsiyem “AGFESİN”ilacıdır.

Zeytin kurt ilacı ne zaman atilir?​

Zeytin kurt ilacı ne zaman atilir?
İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.

Zeytin ağacı çiçek dökmemesi için ne yapmalı?​

Zeytin ağacı çiçek dökmemesi için ne yapmalı?
Zeytin ağaçlarında çiçeklenme döneminde çiçek dökmesi farklı sebeplerden olabilir. Eğer sıcaktan dolayı çiçek dökmesi oluyor ise, çiçekler açmaya yakın yüzde 10 luk çinko ve bor içerikli sıvı gübre, sunguart kaolin ile karıştırılıp zeytin ağaçlarına verilmelidir.

Poligor ne ilacıdır?​

Temas ve mide zehiri etkili, kalıcılığı uzun, organik fosforlu sistemik bir insektisittir.

Ağustos ayında zeytine hangi ilaç atılır?​

AĞUSTOS. Zeytinliklerde sulama ve yabani ot mücadelesine devam edilir. Zeytin sineği ve ağaç kurduna karşı mücadele için eğer gerek varsa yapraktan potasyum nitrat ve üre verilebilir.

Mısır’a hangi ot ilacı atılır?​

Mısır’a hangi ot ilacı atılır?
CAMBİO, mısır tarlalarında sorun olan yıllık ve çok yıllık çimensi otlarla bazı geniş yapraklı yabancı otlara karşı, çıkış sonrası kullanılan selektif bir ilaçtır.

Mısır’a ot ilacı ne zaman atılır?​

Mısır’a ot ilacı ne zaman atılır?
Çıkış öncesi ilaçlama mısır ekiminden sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılmalıdır. Çıkış sonrası ilaç uygulaması ise mısır bitkisi 20-30 cm’e ulaştığında yapılır. Bu dönemde ilaçlama yerine çapalama yöntemi de uygulanabilir.

Zeytine sinek ilacı ne zaman atılır?​

Tuzaklarda yakalanan ergin sayılarının artmaya başladığı temmuz–ağustos aylarında yapılan vuruk kontrollerinde, salamuralık çeşitlerde % 1, yağlık çeşitlerde ise %6-8 vuruk saptandığında, zehirli yem kısmi dal ilaçlaması veya kaplama ilaçlama şeklinde yapılmalıdır.

Zeytin sineği ilacı nasıl yapılır?​

Mcphail Tuzağının hazırlanışı ve uygulanışı: Ağaç başına bir tane (küçük ağaçlarda 2 ağaca bir tane) olmak üzere 0,5 ya da 1,5 litrelik plastik şişelerin daralmaya başladığı yerden, 5 mm’yi geçmeyecek şekilde 4-5 tane delik açılır (Şiş ya da sap takılmış bir çivinin ısıtılması ile açmak çok kolay olur) DAP ( …
 
Zeytine çiçekte ilaç atılması konusunda, zeytin güvesi gibi zararlılarla mücadele ederken yapılan ilaçlamaların yeterli olduğunu belirtmek önemlidir. Eğer zeytin güvesine karşı zaten ilaçlama yapılmışsa, ayrı bir ilaçlama gerekli olmayabilir. Ancak zeytin güvesine karşı herhangi bir ilaçlama yapılmamış bahçelerde, sadece yoğun zarar görmüş dalların ilaçlanması gerekebilir.

Zeytinde halkalı leke hastalığına karşı kullanılan ilaçlar arasında en etkililerinden biri bakırlı ilaçlardır. Önerilen ilaçlar arasında bordo bulamaçları, koruma bakırı, sıvı göztaşı, sıvı bakırlar ve AGFESİN ilacı bulunmaktadır. AGFESİN ilacı tavsiye edilen bir seçenektir.

Zeytin kurtlarına karşı ilaçlama yapılması gerektiğinde, en uygun mücadele zamanı genellikle sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten yaklaşık 10 gün sonra başlayarak çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.

Zeytin ağaçlarında çiçek dökmesini engellemek için çeşitli önlemler alınabilir. Özellikle sıcak havalarda oluşan çiçek dökmesine karşı çinko ve bor içeren sıvı gübre karışımı veya sunguart kaolin uygulaması yapılabilir.

Poligor, temas ve mide zehiri etkili, uzun süreli kalıcılığı olan organik fosforlu bir sistemik insektisittir. Zararlı böceklerle mücadelede etkili olabilir.

Ağustos ayında zeytin ağaçlarıyla ilgili sulama ve yabani ot mücadelesi devam ederken, zeytin sineği ve ağaç kurdu gibi sorunlara karşı mücadele için gerektiğinde yapraktan potasyum nitrat ve üre verilebilir.

Mısır tarlalarında sorun yaratan otlara karşı Cambio adlı selektif bir ilaç kullanılabilir. Mısır ekimi sonrasında çıkış öncesi veya çıkış sonrası ilaçlama yapılarak mısır bitkisinin gelişimi desteklenebilir.

Zeytine sinek ilacı genellikle temmuz-ağustos aylarında yapılan vuruk kontrolleri sonrasında uygulanabilir. Ergin sinek sayısındaki artışı yakalamak için tuzaklar kullanılarak ilaçlama gerektiğinde yapılabilir.

Zeytin sineği ile mücadelede Mcphail Tuzakları kullanılarak yapılan ilaçlamalarda önemli adımlar atılabilir. Ağaç başına yerleştirilen plastik şişelerde delikler açılarak hazırlanan tuzaklar ile sineklerin kontrol altına alınması sağlanabilir.
 
Geri
Üst