AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeytinde ciceklenme donemi ne zaman?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zeytinde çiçeklenme dönemi ne zaman?​

Evet, zeytin ağaçları çiçek açar. Çoğu zaman, çiçeklenme dönemi ilkbahar sonu yaz başıdır (Nisan-Haziran).

Zeytin bahçesi ne zaman sürülür?​

Hasat bazı yıllar Ocak ve Şubat aylarına kadar sürebilir.Eğerhasat erken biterse, toprak mutlaka derin sürülmelidir. Ayrıca gerek görüldüğü taktirde Fosforlu ve Potasyumlu gübrelerle gübreleme yapılmalıdır. Hasat işlemi tamamlanmış ise sürüm yapılır. Toprak eğiminde düzleştirme gerekliliği olan zeytinlikler sürülür.
Zeytin toplandıktan sonra kaç gün dayanır?
Yağ kabı olarak plastik bidonlardan uzak durulmalı, bunun yerine daha sağlıklı cam veya içi laklı teneke kaplar tercih edilmelidir. Elde edilen yağların çok olması durumunda krom tanklarda hava almadan muhafaza edilmelidir. Zeytinyağının raf ömrü 2 yıldır. BİLİNÇLİ HASAT YAPALIM, BEREKETİMİZİ KORUYALIM.

Zeytin çiçekleri neden dökülür?​

Zeytin ağaçlarında çiçeklenme döneminde çiçek dökmesi farklı sebeplerden olabilir. Eğer sıcaktan dolayı çiçek dökmesi oluyor ise, çiçekler açmaya yakın yüzde 10 luk çinko ve bor içerikli sıvı gübre, sunguart kaolin ile karıştırılıp zeytin ağaçlarına verilmelidir.

Zeytin sulaması nasıl yapılır?​

Zeytin sulama takvimi
- Şubat: Yeni zeytinler için çukurlara dikim yapılır.
- Mart: Ayın ortalarına kadar yabani zeytinlere kalem aşısı yapılır.
- Nisan: Bahçelerde toprak işlemeye devam edilir.
- Mayıs: Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır.
- Haziran: Genç fidanlarda sulamaya devam edilir.
Zeytin toplandıktan sonra nasıl saklanır?
Zeytinleri pet şişelere ya da kavanozlara aktarırken ise 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeye özen göstermelisiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır.
Marketlerden almış olduğunuz siyah ya da yeşil zeytin çeşitlerini ağzı kapatılabilecek kaplara koyarak serin yerlerde uzun süre bozulmadan saklayabilir ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz.
Bor çinko zeytinde ne işe yarar?
Bor büyümeyi etkileyen hormanların oluşumunda, kök gelişiminde tomurcuk ve çiçek oluşumunda artış sağlar. Zeytin ağaçlarında meyve sayısını arttırır. Daldan düşen meyve sayısını en aza indirir. Bor noksanlığında yapraklarda, meyvelerde doku ve şekil bozukluğu, gövde merkezinde çatlama ve çürümeler meydana gelir.

Ağaçlara çinko ne zaman verilir?​

Mısır ve ayçiçeği bitkilerine çinko sülfat gübresi vermek için en uygun zaman, bitki boyunun 15-20 santimetre olduğu dönemden itibaren başlar. Patates, şeker pancarı ve havuç gibi toprak altında yetişen bitkiler için çinko sülfat verilecek en uygun zaman çiçeklenme öncesidir.
 
Geri
Üst