- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Zeytin yaprağı taze tüketilir mi?
Demlenme tamamlandıktan sonra zeytin yaprağı çayını tüketebilirsiniz. İsterseniz bir şeyler tüketirken yanında içebilirsiniz, isterseniz sadece zeytin yaprağı çayını içebilirsiniz. Taze zeytin yaprağı veya kurutulmuş zeytin yaprağı ile çay yapılabilir.Zeytin yaprağı ekstraktı nasıl kullanılır?
Ersağ Zeytin Yaprağı Ekstraktı , içeriğinde dolgu ve katkı maddesi bulunmamaktadır. Önerilen Kullanım Şekli: Günde 1 defa yarım bardak (100 ml) su içerisine 20 damla ( 1 ml) damlatılarak kullanılır. Kullanmadan önce çalkalayınız.Takviye edici gıda olarak tüketilir.
Zeytin yaprağı günde kaç bardak içilmeli?
Kurutulmuş yapraklardan 1 yemek kaşığı kadarını 1 su bardağı kaynamış suya atmak ve 10 dakika demlenmesini beklemek önemlidir. Ardından süzerek, zeytin yaprağı çayı tüketilebilir. Etkisinin görülmesi adına gün içerisinde 3 bardak tüketmek yeterlidir.Taze zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır Saraçoğlu?
Gölgede kurutulmuş 3 gram ya da bir tutam zeytin yaprağı ılıktan sıcak suyun içerisine ilave edilir ve karıştırılır. Öğlen, akşam ya da sabah, akşam şeklinde günde 2 defa aç karnına içilebilir. En az 6-7 saat en fazla 10 saat bekletilir. Hemen içilmemelidir.
Zeytin yaprağı çayının toksik etkisi saptanmamıştır. Ancak gebe, emzikliler, 6 yaş altı çocuklar, diyabet, tansiyon ya da kan sulandırıcı ilaç kullananlar için uygun değildir.
Zeytin yaprağı ekstraktı ne için kullanılır?
Zeytinyağı ve zeytin yaprağı ekstresinin, dermatit, yara iyileşmesi ve yanıkların tedavisi, mide ve bağırsak ağrısı, sıtma kaynaklı ateş, farklı enfeksiyonlar dahil olmak üzere farklı durumların tedavisinde kullanılan meşhur geleneksel doğal ilaçlardır.
Ersağ Plus zeytin yaprağı ekstraktı nasıl kullanılır?
Zeytin yaprağı nelere iyi gelir?Zeytin yaprağı, mikropları öldürüyor, bağırsak ve solunum yollarını düzene sokuyor. Zeytin yaprağı çay olarak içilebildiği gibi yemeklerin içine de eklenerek kullanılabiliyor. Zeytin yaprağı hepatit B gibi virüslere de koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Bu yüzden ‘anti kanserojenik’ olarak nitelendirilmektedir.