Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
İç materyalleri için;
1 adet orta uzunluk soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı dolmalık yarma
Domates salçası
Biber salçası
Yarım çay sıvı yağ
4 yemek kaşığı zeytin yağ
Tuz
Kara biber
Kırmızı toz biber
Nane
2 ince dilim
Asma yaprağı
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar. Birinci evvel iç harcı hazırlıyoruz. Soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, üzerine pirinç ve yıkadığımız yatmayı katıyoruz salçaları ek edip, kavuruyoruz.
Baharatlarını da katıp, karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ek edip, bir taşıp kaynar kaynamaz kapattım soğumaya bırakın.
Daha sonra sarmalarımızı güzelce sardıktan sonra bir kapta çok az salça ve zeytin yağ su ile karıştırıp (Sarmaların üzerine geçecek kadar)
Üzerine de iki ince dilim limonu koyup pişmeye bırakıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İç materyalleri için;
1 adet orta uzunluk soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı dolmalık yarma
Domates salçası
Biber salçası
Yarım çay sıvı yağ
4 yemek kaşığı zeytin yağ
Tuz
Kara biber
Kırmızı toz biber
Nane
2 ince dilim
Asma yaprağı
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar. Birinci evvel iç harcı hazırlıyoruz. Soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, üzerine pirinç ve yıkadığımız yatmayı katıyoruz salçaları ek edip, kavuruyoruz.
Baharatlarını da katıp, karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ek edip, bir taşıp kaynar kaynamaz kapattım soğumaya bırakın.
Daha sonra sarmalarımızı güzelce sardıktan sonra bir kapta çok az salça ve zeytin yağ su ile karıştırıp (Sarmaların üzerine geçecek kadar)
Üzerine de iki ince dilim limonu koyup pişmeye bırakıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun
Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı