Zeytin Yağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
1 pırasa
2 büyük havuç
2 kaşık zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salça
1 litre sıcak su
1-2 kaşık pilav
Yarım limon suyu
Tuz
1 kesme şeker
Zeytin Yağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
Birinci evvel havuçlarımızı ve pırasamızı dilim dilim doğruyoruz.
Sonra zeytin yağımızı ve domates salçamızı tencereye koyup biraz kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra pırasamızı ve havuçları koyup hafif kavurduktan sonra üstünü biraz geçecek kadar sıcak suyumuzu döküyoruz.
Pilavı, limon suyunu, tuzunu ve şekeri atıp yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun!.
1 pırasa
2 büyük havuç
2 kaşık zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salça
1 litre sıcak su
1-2 kaşık pilav
Yarım limon suyu
Tuz
1 kesme şeker
Zeytin Yağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
Birinci evvel havuçlarımızı ve pırasamızı dilim dilim doğruyoruz.
Sonra zeytin yağımızı ve domates salçamızı tencereye koyup biraz kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra pırasamızı ve havuçları koyup hafif kavurduktan sonra üstünü biraz geçecek kadar sıcak suyumuzu döküyoruz.
Pilavı, limon suyunu, tuzunu ve şekeri atıp yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun!.