Zeytin Yağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller
3 uzunluk pırasa
1 kuru sagan
1 havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı pirinç
Tuz karabiber
1 litre kadar su
Zeytin Yağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
Prsalarin beyaz kısmını verev verev kesin havuçları yarım daire formunda dilimleyin.
Kuru soğanları küp küp doğrayın zeytin yağını ocağa alın soğanı soteleyin.
Üzerine havuçları ekleyin ve soteleme sürecine devam edin.
Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine pırasa ve pirinçleri ekleyin tuz karabiber ve suyunu(suyu denetimli ekleyin ) ek edin ve pişmeye bırakın.
Servis ederken limon sıkıp servis edebilirsiniz.
3 uzunluk pırasa
1 kuru sagan
1 havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı pirinç
Tuz karabiber
1 litre kadar su
Zeytin Yağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
Prsalarin beyaz kısmını verev verev kesin havuçları yarım daire formunda dilimleyin.
Kuru soğanları küp küp doğrayın zeytin yağını ocağa alın soğanı soteleyin.
Üzerine havuçları ekleyin ve soteleme sürecine devam edin.
Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine pırasa ve pirinçleri ekleyin tuz karabiber ve suyunu(suyu denetimli ekleyin ) ek edin ve pişmeye bırakın.
Servis ederken limon sıkıp servis edebilirsiniz.