Zeytin Yağlı Az Malzemeli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zeytin Yağlı Az Materyalli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller
1 tane yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı irmik
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
İsteğe bağlı ceviz,fındık vb
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon

Zeytin Yağlı Az Materyalli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şeker ,su ve çeyrek limonu uygun bir tencerede kaynayana kadar orta ara karıştırıyoruz .
Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz .
Şerbet soğurken kalburabastımızı yapmaya geçiyoruz.
Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyayı uygun bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
Sırasıyla irmik, un ,kabartma tozu eği yapıp kalburabastı hamurumuzu yoğuruyoruz .
Cevizden daha küçük kesimler koparıp evvel avuç içimizde yuvarlayıp sonra biraz ortasını açıp 1/4 modül ceviz koyup kapatıp biraz uzun form vererek yuvarlayıp üzerlerine çatal ile delikler açarak form veriyoruz.
Dikdörtgen fırın tepsisine yağlamadan sıralıyoruz.
Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
Kalburabastımızı 3-4 saat dinlendirip istediğimiz üzere süsleyerek servis ediyoruz afiyet olsun not tanım %100 garantilidir.
Zeytin Yağlı Az Gereçli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst