AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeytin yagi yuze nasil surulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zeytin yağı yüze nasıl sürülür?​

Cildi nemlendirir: Sızma zeytinyağı yüz ve vücut için çok iyi bir nemlendiricidir. Ancak yağlı ciltlere uygun değildir. Yatmadan önce avucunuza üç damla zeytinyağı damlatın ve ellerinizi birbirine sürterek yağı ısıtıp nazikçe yüzünüze masaj yapın. Ayrıca gece kreminize karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Zeytinyağı yuze haftada kaç kez uygulanmalı?​

Yüzünüze 5 dakika boyunca hafifçe masaj yapın. Ardından ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı haftada 1-2 defa yapabilirsiniz.
Zeytinyağı ve şeker peelingi ne işe yarar?
Şeker-Zeytinyağı Peelingi Dairesel hareketlerle karışımı ıslak vücudunuza uygulayın. Uygulamadan sonra sabun kullanmanıza gerek yok. Sadece ılık suyla durulayın ve kurulayın. Bol miktarda vitamin, antioksidan ve cildi yumuşatan maddeler içeren zeytinyağı kadife etkisi yaratır.

Zeytinyağı yüze sürülürmü ne işe yarar?​

Yüze zeytinyağı sürmek, birçok açıdan cilt üzerindeki olumsuzlukların giderilmesinde etkilidir. Yüz bakımınızı, doğal içeriklerden sağlamak kimyasalların zararlarından da uzak durmayı sağlar. Bitkisel çözümler arasında cilt üzerinde en etkili sonuçlar, zeytinyağı sayesinde alınır.

Zeytin yağı yüzdeki lekelere iyi gelir mi?​

Cilt Lekelerinin Giderilmesi: E vitamini sayesinde cildi yumuşatan ve onaran zeytinyağı, güneş lekelerinin ve renk tonu eşitsizliklerinin giderilmesinde oldukça etkili.
Zeytinyağı cilde zarar verir mi?
Zeytinyağının aşırı kullanımı cilde zarar verebilir ve sivilce ihtimalini arttırır. Zira zeytinyağı ağır bir yağdır ve cilt tarafından hızlıca emilmes, bu da bakım için kullanıldığında ciltte kalmasına ve gözenekleri tıkamasına sebep olur.
Zeytinyağı önemli bir nem deposudur. Bu nedenle cildi nemlendirerek güzelleştirdiği gibi kuruluk nedeniyle ciltte oluşan kırışıklıkların da önüne geçer. Güneş ışınları bazı ciltlerde lekelenmeye neden olabilmektedir.
Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra bir bez yardımıyla yüzünüzdeki yağı silin ancak yıkamayın. Yağ tüm gece cildinizde kalsın. Zeytinyağı anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.
Şeker peelingi nasıl kullanılır?
Nasıl kullanılır: L’Oréal Paris Besleyici Şeker Peelingi Kuru cildine, temiz olması şartıyla uygulayabilirsin. Daha sonra yüzünün her yerine peelingi süre ve yuvarlak hereketlerle masaj yaparak cildini ovala. Son olarak yüzünü ılık suyla temizle.

Toz şeker peelingi nasıl yapılır?​

Uygulama:
- Şeker peelingi yapımı için gerekli olan malzemeleri bir araya getirdiyseniz öncelikle kavanoz içine şekeri ekleyin.
- Şekerin üzerine zeytinyağını ya da Hindistan cevizi yağını dökün ve karıştırın.
- Karıştırma esnasında ince uçlu bir aparat kullanabilirsiniz.
- Ardından bitkisel bir yağ eklemelisiniz.

Cildimize zeytinyağı sürersek ne olur?​

Zeytinyağı, cildinize doğal yoldan peeling yapmanıza da yardımcı olur. Peeling, ciltteki ölü deriyi temizler, siyah nokta ve sivilcelere iyi gelir, yenilerinin oluşumunu da engeller.
Zeytinyağı yüzü karartır mı?
Siyah Noktalara Sebep Olabilir. Yapışkan ve yağlı bir yapıya sahip olan zeytinyağı, yüzünüzde siyah noktalara sebep olabilir. Bunun sebebi tozu ve ölü hücreleri cilde yapıştırma kabiliyeti.

Zeytinyağı yüzü beyazlatır mı?​

Zeytinyağı cildi beyazlatır mı sorusuna verilebilecek cevap; ‘belli bir oranda evet zeytinyağı cildinizin daha berrak görünmesini sağlar. ‘ Cilt yapınız genetik olarak buğday rengi ya da koyu tonda ise, zeytinyağının cildinizi beyazlatması mümkün değildir.

Zeytin yagi ciltte ne kadar bekletilmeli?​

Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir. Bir miktar zeytinyağını elinize alın ve hafifçe ısıttıktan sonra lekelerin üzerine sürün. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra bir bez yardımıyla yüzünüzdeki yağı silin ancak yıkamayın. Yağ tüm gece cildinizde kalsın.
 
Geri
Üst