- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.274
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Zeytin çok Sulanırsa ne olur?
Aşırı sulama gereksiz büyümeyi teşvik eder, çiçeklenmeyi azaltabilir ve budama maliyetini artırır. Çoğu mahsulde olduğu gibi, zeytinlikte de yaygın olarak kullanılan sabit ve taşınan sulama sistemleri vardır.Zeytin ağacı ne kadar su ister?
En doğru sulama miktarı: ağaç yaşı*20 litre olarak ağaçlara su verilir.
Zeytin sulama nasıl yapılır?
Zeytin sulama takvimi
- Şubat: Yeni zeytinler için çukurlara dikim yapılır.
- Mart: Ayın ortalarına kadar yabani zeytinlere kalem aşısı yapılır.
- Nisan: Bahçelerde toprak işlemeye devam edilir.
- Mayıs: Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır.
- Haziran: Genç fidanlarda sulamaya devam edilir.
Zeytin bakımı zor mu?
Zeytin ağacı bakımı oldukça zahmetsizdir. Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır.Zeytin soğukta donar mı?
Mevsim koşullarından etkilenen erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı donabilir. Aynı zamanda sıvı maddelerde olduğu gibi soğukla karşılaşınca zeytinyağında da donma izlenir.
Zeytin ağacı susuz yetişir mi?
Zeytin meyvesinin daha iri ve kaliteli olması için yaz aylarında çekirdek sertleşmesi tanenin gelişmesi için suya ihtiyaç vardır. Bu dönemde yağışlarla karşılanamayan su ihtiyacı sulama ile karşılanır. Diğer yağış türleri yani dolu ve kar zeytincilik için istenmeyen yağışlardır.
Saksıda zeytin ağacı kaç günde bir sulanır?
Fazla Sulama Yapılmamalıdır: Zeytin ağaçları düzenli olarak sulamaya ihtiyaç duymazlar. Toprağın suya ihtiyacı olduğu zamanlarda, derinden su vermek yeterlidir.Zeytinde su ne zaman kesilir?
Hasadın bitiminden Şubat-Mart aylarına kadar devam eden kış dinlenme döneminde su gereksinimi en düşük seviyededir.
Zeytin ağacının bakımı nasıl yapılır?
Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur. Hasattan sonra ise, ağaç dipleri çapalanmalı ve havalandırılmalıdır.