AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zespira kac yas?

Editör

Yeni Üye

Zespira kaç yaş?​

Alerjik Rinit: ZESPİRA, 15 yaş ve üzeri hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır.

Zespira cocuklara nasil verilir?​

Astımlı çocuklar (12 aylık – 5 yaş arası): ZESPİRA çocuklara ebeveyn gözetiminde verilmelidir. ZESPİRA’yı çocuğunuza günde bir kez akşamları veriniz (bkz. Uygulama yolu ve metodu). ZESPİRA’yı astım belirtileri yaşamasa bile, doktorunuz reçetelediği sürece her gün çocuğunuza vermelisiniz.

Onceair kimler kullanır?​

Onceair kimler kullanır?
Mevsimsel ve pereniyal alerjik rinitli erişkinlerde (15 yaş ve üzeri): ONCEAİR’i günde bir kez ve genelde aynı saatte alınız. ONCEAİR’i doktorunuz reçetelediği sürece günde bir kez alınız. Öğün zamanlarından bağımsız olarak verebilirsiniz.

Zespira uyku yapar mı?​

Zespira uyku yapar mı?
ZESPİRA PLUS’ın içeriğindeki desloratadin çok ender de olsa bazı insanlarda uykululuk hali oluşturabilmektedir ve durum araç ve makine kullanma becerilerini bozabilmektedir.

Zespira toz su ile verilir mi?​

ZESPİRA sadece ağız yoluyla alınır. Doğrudan ağız içine uygulanabileceği gibi soğuk veya oda sıcaklığındaki 1 çay kaşığı (5 mL) hazır mama veya anne sütü içerisinde çözdürülerek de verilebilir.

Zespira ne işe yarar nasıl kullanılır?​

ZESPİRA çiğneme tableti, 6-14 yaş arası pediyatrik hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve pereniyal alerjik rinit (yıl boyu devam eden) semptomlarının giderilmesi için kullanılır. ZESPİRA 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Her bir tablet 5 mg montelukast içerir.

Onceair toz ne ise yarar?​

Onceair toz ne ise yarar?
ONCEAİR, 2 yaş ve üzeri hastalarda, egzersizin yol açtığı bronkokonstriksiyona bağlı astım profilaksisi için endikedir. ONCEAİR, 2 yaş ve üzeri çocuk ve yetişkinlerde mevsimsel alerjik rinit ve 6 ay ve daha büyük hastalarda pereniyal alerjik rinit semptomlarının giderilmesinde endikedir.

Levmont antihistaminik mi?​

Levmont antihistaminik mi?
bir antihistaminik olan levosetirizin ile astım tedavisinde kullanılan montelukast sodyum’un kombinasyonudur. alerjik astım hastalarının reçetesini tek kaleme düşürmüştür.

Zespıra bir alerji ilacıdır ve farklı yaş grupları için farklı kullanım talimatları vardır. Örneğin, astımlı çocuklar (12 aylık - 5 yaş arası) için ebeveyn gözetiminde akşamları verilmesi tavsiye edilirken, 6-14 yaş arasındaki çocuklar için çiğneme tableti şeklinde sunulmaktadır. Yetişkinlerde ise mevsimsel ve pereniyal alerjik rinit semptomlarının giderilmesi için kullanılır.

Zespıra'nın içeriğindeki desloratadine bazı insanlarda uykulu hale yol açabilmektedir. Bu durum ender görülse de araç veya makine kullanma becerilerini etkileyebilir. Bu nedenle ilacı kullanmadan önce bu konuda doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Zespıra sadece ağız yoluyla alınır ve toz şeklinde değildir. Genellikle direk ağız içine alınırken, soğuk veya oda sıcaklığındaki sıvı içerisinde çözdürülerek de verilebilir.

Onceair ise egzersizin neden olduğu astım atağını önlemek ve alerjik rinit semptomlarını hafifletmek için kullanılan bir ilaçtır. 2 yaş ve üzeri hastalarda kullanılabilir.

Levmont, antihistaminik olan levosetirizin ile astım tedavisinde kullanılan montelukast sodyum'un kombinasyonudur. Bu ilaç, alerjik astım hastalarının tedavisinde etkili olabilir.

Bu bilgiler ışığında ilaç kullanımı ve yan etkileri hakkında daha fazla bilgi almak ve ilaçlarınızı düzenli olarak doktorunuzla görüşerek kullanmak önemlidir. Ilaçlar konusunda daha ayrıntılı danışmanlık almak için sağlık profesyonellerine başvurmak en uygunudur.

Geri