Zerdeçallı Zeytinyağlı Enginar

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zerdeçallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
6 adet enginar
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye (Haşlanmışta olur)
2 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 bardak sıcak su
Tuz
Yarın demet dereotu

Zerdeçallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağda kavuralım.
İçine küp küp doğradığımız havuçları atalım, kavurmaya devam edelim.
Önceden haşlanmış bezelye yahut haşlanmamışta olur bezelyeleri atıp, kavurmaya devam edelim.
En son küp küp doğranan patatesleri de atıp, zerdeçalı ek edip, kavuralım.
İçine enginarları dizelim ve sıcak suyu ek edelim.
Tuzunu damak zevkine nazaran atalım, 15-20 dakika pişirelim.
Ocağı kapattıktan sonra bir servis tabağına alıp üzerine doğranmış dereotlarını ek edip, parlak görünmesi için üzerine zeytinyağ gezdirelim. Ilık yahut soğuk servis edelim.
Not: Zerdeçal sevmeyen birebir tanımı zerdeçalsız yapabilir. Afiyet olsun

Zerdeçallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst