AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti (incik yahut 3-4 kesime ayrılmış kemikli kuzu kol)
7-8 adet minik patates ( yoksa 2 büyük patatesi iri küp olarak da kullanabilirsiniz)
2 havuç
5-6 adet arpacık soğan (yoksa 2 kuru soğanı bütün olarak da kullanabilirsiniz)
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yeterince tuz ve karabiber
1 litre kadar sıcak su
4-5 sap maydanoz
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı zerdeçal

Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Düdüklüyü boşken kızdırın ve zeytinyağ ekleyip etlerin iki yüzünü kızartıp bir kenara alın.
Kalan yağa soğan, sarımsak, patates ve havuçları atıp biraz soteleyin.
Üzerine etleri ekleyin tuzunu karabiberini ve suyunu koyup pişirmeye başlayın.
Kuzu eti daha çabuk pişer. Benim düdülü tenceremde 15 dakika kâfi oluyor.
Siz kendinizinkine nazaran ayarlayabilirsiniz. Açık tencere de de pişirebilirsiniz. Yalnızca mühlet daha uzun olur.
Bir kasede un, yoğurt ve zerdeçalı karıştırın.
Düdüklünün kapağını açın yemeğin suyundan 1-2 kaşık kaseye ekleyip ılıştırın.
Sonra kasedeki yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak tekrar tencere ekleyin.
3-4 dakika daha pişirin altını kapatıp üzerine maydanoz doğrayıp servis edin. Afiyet olsun
Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst