AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zerdeçallı Tavuk Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 paket piliç but incik (kemiksiz 4 modülden yaptım)
3 küçük uzunluk patates
1 tane büyük uzunluk havuç
1 soğan
1 kaşık un
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı kekik
Karabiber

Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım.
Havuçları da uzun uzun doğrayalım.
Soğan ve havucu sıvı yağda kavuralım.
Kavururken zerdeçalımızı da ekleyelim.
Tavuklarımızı ekleyelim ve üzerine bir kaşık unu da (hafif kıvam veriyor)ekleyip kavurmaya devam edelim.
Tavuklarımız kavrulunca patatesleri ekleyelim.
Tavukların üzerini gececek kadar suyunu ek edelim.
Kekik, karabiber ve tuzunu ek edip pişmeye bırakalım. Sarı sarı suyuna ekmek banıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Zerdeçallı Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst