- Konu Yazar
- #1
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı margarin (tereyağda kullanabilirsiniz)
3 çay kaşığı zerdeçal
1 silme çay kaşığı köri
2 çay kaşığı tuz
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi yıkayalım kenara alalım süzülmesi için.
Tenceremizi ocağa alıp altını yakalım.
Yağı ekleyelim yağımız eridikten sonra şehriyemizi ekleyip kızarana kadar kavuralım.
Kızaran şehriyemize pirincimizi ekleyelim bir iki çevirelim.
Baharatlarımızı ve tuzu atalım.
3 su bardağı sıcak suyu ekleyip altını kısalım ve üzerini kapatalım.
Suyunu çektikten sonra biraz dinlendirelim ve servise hazır. Şimdiden afiyet olsun. ♡
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı margarin (tereyağda kullanabilirsiniz)
3 çay kaşığı zerdeçal
1 silme çay kaşığı köri
2 çay kaşığı tuz
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi yıkayalım kenara alalım süzülmesi için.
Tenceremizi ocağa alıp altını yakalım.
Yağı ekleyelim yağımız eridikten sonra şehriyemizi ekleyip kızarana kadar kavuralım.
Kızaran şehriyemize pirincimizi ekleyelim bir iki çevirelim.
Baharatlarımızı ve tuzu atalım.
3 su bardağı sıcak suyu ekleyip altını kısalım ve üzerini kapatalım.
Suyunu çektikten sonra biraz dinlendirelim ve servise hazır. Şimdiden afiyet olsun. ♡
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı