AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zerdeçallı Mercimek Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
1 su bardağı mercimek
8 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
Sıvıyağ
Kırmızı toz biber

Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekleri soğuk suda yıkayıp süzgeçe koyalım. Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup doğradığımız soğanları ekleyelim bir iki dakika kavuralım.
Unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. Havuç ve patatesleri ekleyip 1 dakika kadar kavuralım. Mercimeği ve tereyağını koyup 2 dakika kadar kavurup sıcak suyunu dökelim.
Son olarak zerdeçalı ekleyip kapağını kapatıp pişirelim. Materyaller yumuşayınca, blender ile yeterlice çekelim (Kıvamını daha sulu isterseniz su ekleyebilirsiniz)
Tuz ve baharatları ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatalım. Sıvıyağı bir cezvede ısıtalım kırmızı toz biberi katıp, bir dakika sonra altını kapatalım.
Çorbamızı servis tabağına koyup, üzerine biberli yağımızı gezdirelim. İsterseniz limon ile servis edelim. Afiyet olsun
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst