- Konu Yazar
- #1
Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
10 adet kemiksiz tavuk ızgara
4 adet patates
4-5 dal defne yaprağı
Tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kemiksiz tavuk parçalarını yıkıyoruz.
Zerdeçal ,sıvı yağ ve tuzu karıştırıyoruz.
Bu karışımın yarısını patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak doğrayıp patateslerle harmanlıyoruz.
Tepsiye yayıyoruz.
Kalan soslarda tavukları harmanlayıp patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
Tepsinin kenarından suyunu ilave ediyoruz.
Defne yaprağınıda üzerine ilave ediyoruz.
Tepsinin üzerine yağlı kağıdı ıslatıp sıkıp kapatıyoruz.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kapalı 30 dk pişirdikten sonra üzerini açıp 15 dk daha pişiriyoruz.
Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 adet kemiksiz tavuk ızgara
4 adet patates
4-5 dal defne yaprağı
Tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kemiksiz tavuk parçalarını yıkıyoruz.
Zerdeçal ,sıvı yağ ve tuzu karıştırıyoruz.
Bu karışımın yarısını patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak doğrayıp patateslerle harmanlıyoruz.
Tepsiye yayıyoruz.
Kalan soslarda tavukları harmanlayıp patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
Tepsinin kenarından suyunu ilave ediyoruz.
Defne yaprağınıda üzerine ilave ediyoruz.
Tepsinin üzerine yağlı kağıdı ıslatıp sıkıp kapatıyoruz.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kapalı 30 dk pişirdikten sonra üzerini açıp 15 dk daha pişiriyoruz.
Zerdeçallı Fırında Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı