- Konu Yazar
- #1
Zerdeçal zeytinyağı karışımı neye iyi gelir?
Dr. Carolyn Anderson tarafından verilen bitkisel tarifin içerisinde zerdeçal, öğütülmüş karabiber ve zeytinyağı bulunmaktadır. Zerdeçal özellikle prostat, kolon, meme, beyin ve diğer kanser türlerine yakalanma riskini önlemektedir. Karabiber ise bu önleyici etkiyi 0 oranında kuvvetlendirir.Bir bardak süte ne kadar zerdeçal konur?
Yaklaşık 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Ardından büyük bir cezveye 1 su bardağı sütü alın. Üzerine rendelediğiniz taze zerdeçalı ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın….Malzemeler:- 1 su bardağı süt.
- 1 parça taze zerdeçal.
- Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber.
- 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
Zerdeçal karışımı nasıl yapılır?
Zerdeçal karışımı nasıl yapılır?Zerdeçal çayını sade olarak tüketmek istiyorsanız, önce 2 bardak suyu uygun bir demlikte kaynatmalısınız. Kaynamış olan suyun içerisine bir ya da iki çay kaşığı toz zerdeçalı ekleyin ve bu karışımı yaklaşık 10 dakika demlemeye bırakın.
Zeytinyağlı zerdeçal nasıl yapılır?
Zeytinyağlı zerdeçal nasıl yapılır?Günde iki çay kaşığı kadar toz zerdeçal tüketmek, bunu çay kaşığının ucu kadar karabiberle karıştırıp üzerine bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek süslemek mükemmel bir beslenme yaklaşımı.
Sütün içine zerdeçal konur mu?
Soğuk algınlığı durumunda günde bir bardak zerdeçallı süt içebilirsiniz. Zerdeçal ve süt bir araya geldiğinde antibakteriyel özelliğe sahip olur. Bu özelliği sayesinde bakteri ve virüslere karşı etkilidir.Süt ve zerdeçal karışımı ne işe yarar?
Zerdeçal sütü, antienflamatuvar özelliği sayesinde de ağrıların, iltihap nedeniyle oluşan yangıların azalmasına yardımcı oluyor. Gaz, şişkinlik ve mide ekşimesi gibi sindirim sistemi sorunlarının üstesinden gelmenize destek oluyor.Zencefil zeytinyağı karışımı neye iyi gelir?
Zencefil zeytinyağı karışımı neye iyi gelir?Zencefil ve zeytinyağı, her ikisi de ayrı ayrı doğanın en iyi sağlık kaynaklarını oluşturuyor. Zencefilin özellikle bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemini düzenleyen ve üst solunum yollarını açan özelliği ile zeytinyağının sağlıklı yağ asitlerini bir araya geldiğinde tam bir şifa kaynağına dönüşüyor.