Zerdecal hangi ilaclarla kullanilmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
207.870
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Zerdeçal hangi ilaçlarla kullanılmaz?​

Amerika Ulusal Sağlık Enstitülerine göre, zerdeçal kan pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Baharatın antikoagülan veya antitrombositik ilaçlarla birleştirilmesinden kaçının. Kan sulandırıcı ya da inceltici ilaç kullanıyorsanız, zerdeçalı tüketmeden önce sağlık uzmanınıza danışın.
Zerdeçal bir günde ne kadar tüketilmeli?
Zerdeçal, her ne kadar şifalı bir bitki olsa da, aşırı tüketimde yan etki gösterebilir. Olası yan etkilerinden birkaçı mide ağrısı ve bulantısı, baş ağrısı, kalp çarpıntısı ve kan sulanması, ishal ve gazdır. O yüzden günlük kullanım miktarı aşılmamalıdır. Bu miktar günde 6 ila 8 gram, yani 1 yemek kaşığıdır.

Zerdeçal iltihaba iyi gelir mi?​

İltihap gidericidir Zerdeçal, iltihap önleyici yani anti-enflamatuardır. Sahip olduğu antioksidan özellikten dolayı bakterilere karşı savaşır ve hücrelerimizi korur. Vücutta iltihap oluşumu birçok hastalığa davetiye çıkarır. Zerdeçal içindeki kürkümin sayesinde vücudun iyileşmesine katkı sağlar.
Ihlamurun içine zerdeçal konur mu?
Mevsim aralarında hava değişimlerinden dolayı soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara yakalanmaktan korkan vatandaşlar aktarların yolunu tutarak ıhlamur, zerdeçal, tarçın gibi ürünlerin karışımı olan kış çaylarını tercih ediyor.
Vücut direncini artırmak için kullanılan bitkilere karşı uyaran Dr. Serhat Koran, “Zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçının taze, baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki vardır.
Zerdeçal neye zarar verir?
Zerdeçalın yan etkileri çok fazla görülmemiş olsa da, bazı kişilerde mide rahatsızlıklarına, bulantıya, baş dönmesine ve ishale neden olabilmektedir. Zerdeçalın tavsiye edilen günlük kullanım miktarının aşılmaması önerilir (2).

Zerdeçal çok kullanılırsa ne olur?​

Kan basıncının düşmesi normal şartlar altında pek tehlikeli sayılmasa da zerdeçalı gerekenden fazla tükettiğinizde kan basıncı da fazlasıyla alt seviyelere düşecektir. Aynı zamanda vücuda giren zerdeçal kan basıncına olumsuz etki yaptığı gibi tüm bir vücudu sarsmaya ve birçok probleme neden olmaktadır.
Zerdeçal nasıl tüketilmeli?
Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi daha sağlıklı bir seçenektir.

Zerdeçal iltihap kurutur mu?​

Zerdeçal İltihaplara karşı etkili bir antioksidan kaynağıdır. Zerdeçalda bulunan curcumin iltihaplanmaya sebep olan farklı moleküler yapıları engeller. Zerdeçal; eklem iltihabı ve kas burkulması gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir.
Zerdeçal idrar yolu iltihabına iyi gelir mi?
Adet sancılarını azaltıyor: Zerdeçalın ağrı kesici ve antienflamatuar özellikleri, adet sancılarının azalmasında da etkili. İdrar yolu enfeksiyonlarında etkili: “Curcumin” maddesinin antimikrobiyal özellikleri, idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı oluyor.
Demlik içine ıhlamur yapraklarını koyun. Üzerine limon dilimlerini ekleyin. Daha sonra ıhlamur yapraklarının üzerine sıcak suyu dökün. Rendelenmiş taze zencefili de ekleyip, karıştırın.
Ihlamur çayına toz zencefil katılır mi?
Soğuk havalarda akşamları ıhlamurlu zencefil çayı içmek hem bağışıklığınızı kuvvetlendirir hem de size enerji verir. Zencefilin grip ve soğuk algınlığında iyileşmeyi hızlandıran bir etkisi vardır.

Toz zencefil kan sulandırır mı?​

Zencefilin kan sulandırma özelliğinden dolayı cerrahi operasyon öncesi tüketimi durdurulmalıdır. Zencefilin 2 yaşından küçüklere verilmemesi önerilmektedir. Eğer çocuklar için kullanılacaksa önerilen dozun üçte biri kullanılmalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte tüketilmemelidir.
Zencefil zerdeçal kimler kullanamaz?
Zencefil çok güçlü bir besin olduğundan sindirim sistemi güçsüz olan bireylere tüketilmesi önerilmez. Zencefil, midede yanmaya ve ekşimeye sebep olabilir. Zencefil bağırsak hastalıkları, ülser hastalıkları ve bağırsak tıkanıklığı olan hastalara tavsiye edilmemektedir.

Zerdeçal Faydaları ve Zararları Nelerdir?​

Zerdeçalın faydaları nelerdir? Doğal antibiyotik etkisi yaratır ve vücudunuzdaki enfeksiyon ve mikroplarla savaşmanıza yardımcı olur. Kanser tedavisinde kullanılır, kanserli hücrelerle savaşmada çok önemli bir silahtır. Düzenli kullanımda fayda sağlar.
 
Geri
Üst