Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı yoğurt
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı konserve mısır
1 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı değişkenlik gösterir)
1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tenceremize yoğurdu alıyoruz üzerine bir yumurta kırıyoruz un, tuz ve zerdeçalı ek edip bu gereçleri karıştırıyoruz.
Üzerine su pirinç ek edip ocağın altını açıyoruz kaynayana kadar çorbamızı karıştırıyoruz çorbamız kaynadıktan sonra 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
Orta ateşte 10 dakika kaynayan çorbamıza mısırimızı ek ediyoruz, 15 dakika daha çorbamızı kaynatıyoruz çorbamız artık hazır.
Sos hazırlıyoruz kurutulmuş nane ve sıvı yağı cezvenin içinde ısıtıyoruz akabinde çorbamıza ek edip bir hoş karıştırıyoruz.
Sosuyla birleşen çorbamızı servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Zerdeçal Aromalı Mısırlı Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst