Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zerde Pilav Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Resimli Zerde Pilav Yapılışı

Zerde Pilav Tarifi icin malzemeler
Pirinc 2 kahve fincanı Su 10 su bardağı Toz Şeker 2,5 su bardağı Kırmızı Safranbolu Safranı 1 cimdik Gul Suyu 0,5 kahve fincanı Tutturmak icin Pirinc Nişastası 3 corba kaşığı, 0,5 bardak suda ezilerek uzerine Kuş Uzumu 1 kahve fincanı Cam Fıstığı 1 kahve fincanı Nar Taneleri 1 kahve fincanı


Zerde Pilavı Tarifi yapılış aşamaları;

Pirinci 2 saat kadar suda bırakınız ve sonra iyice yıkayarak suzunuz
Safranı gulsuyuna basınız
Cam fıstığı ve kuş uzumunu suya basarak 2 saat bekletiniz ve suzunuz


Zerde Pilavı Pişirme:

Pirinci 10 bardak suda 20 dakika haşlayınız
Şekeri ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
Safranlı gulsuyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
Yarım bardak suda ezdiğiniz pirinc nişastasını yavaş yavaş dokerek 1 dakika daha kaynatınız
Tencerenin kapağını kapatıp, ılınmaya bırakınız


Zerde Pilavı Servis:

Kaselere doldurunuz
Uzerini, cam fıstığı, kuş uzumu ve nar taneleri ile susleyiniz

imageszerdepilavtarifiresimli5ad407f769f4c
Zerde Pilavı icin Notlar:
Zerdenin fazla tutmaması gerekir Eğer tercihiniz daha kıvamlı ve daha saydam bir zerde ise ararot kullanın
Pirincin iyi yıkanması daha saydam bir gorunuş sağlıyor
Cam kaseler zerdenin renginin daha iyi gosteriyor

Alıntı
 
Geri
Üst