Zerdaçallı Havuçlu Bademli Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Zerdaçallı Havuçlu Bademli Pilav Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı badem
1 adet havuç
1 çay kaşığı zerdaçal (isteğe bağlı)
Terayağ + sıvı yağ

Zerdaçallı Havuçlu Bademli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel pirincimizi ve bademi sıcak su ile ıslatıyoruz.
Havucumuzu rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz.
Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyup hazır hale getiriyoruz.
Tenceremize yağımızı koyuyoruz.
Yağımız eriyince bademlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulan bademlerimize rendelenen havucumuzu da ekleyip bir ölçü daha çeviriyoruz.
Sıcak suda bekleyen pirincimizi güzelce yıkayıp kavrulan eserlerime ekliyoruz. Kavurma sürecine devam ediyoruz zerdaçalı da ekleyip sıcak suyunu ve tuzunu katıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çekene kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
Biraz demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zerdaçallı Havuçlu Bademli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst