Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zencefil ve zerdecal nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zencefil ve zerdeçal nerelerde kullanılır?​

Kurutulmuş baharat olarak zerdeçal toz haline getirilerek; tatlılarda, çorbalarda, pilavlarda, et yemeklerinde, söğüş ve çeşitli sebzelerde baharat olarak kullanılır. Evde hazırlanan peynir veya sürmelik yağlara sarı bir renk vermesi için de zerdeçal tercih edilir.

Zerdeçalın tadı nasıl?​

Taze zerdeçal gevrekliği, zencefile benzeyen narenciyeli aroması ve geri planda narenciye notaları barındıran topraksı tadı ile ön plana çıkar. Kurutulmuş zerdeçal ise çiçek, narenciye ve zencefil notaları içeren daha zengin ve odunsu aromalar barındırır. Tadı biraz acı ve ekşi, ısıtıcı, misk kokulu ve keskindir.
Zerdeçal nedir ne işe yarar?
Zerdeçalın içerisinde yer alan kurkumin, doğal bir ‌‌antienflamatuvardır. Bu sayede hastalıkların iyileşmesini hızlandırır, kronik enflamatuvar hastalıkların tedavi sürecini kolaylaştırır. Antioksidan bileşenler içeren zerdeçal vücudu kalp ve damar hastalıklarına, kansere ve metabolik sendroma karşı korur.
Zerdeçal nedir nasıl kullanılır?
Zerdeçalı damak tadınıza bağlı olarak yemeklerinizde salatalarınızın içerisinde baharat olarak kullanılabilirsiniz. Zerdeçal güçlü bir baharat olduğu için tadını kontrol ederek kullanmanızda fayda vardır. Yemeklerde tadı size göre değilse ılık suya, süte veya yoğurda bir çay kaşığı zerdeçalı katıp tüketebilirsiniz.

Zerdeçal tadı neye benziyor?​

Hafif köriyi andıran çok karakteristik olmayan bir tadı vardır. Diğer baharatlarla beraber kullanıldığında, tadı ön plana çıkmaz. Baskın bir tadı yoktur ama yemeklerinize rengi ve kıvamı ile lezzet verir.

Toz zerdeçal nasıl kokar?​

Zerdeçal, birçok köriye sert ve misk kokulu lezzetini veren parlak altın-turuncu renkli baharatın kaynağıdır.
Toz zerdeçal faydaları nelerdir?
Zerdeçal tozunun diğer faydaları şu şekilde özetlenebilir:
Tavuk yemeğine zerdeçal konur mu?
Üzerine tavuk etlerini koyup, pişirin. Daha sonra derin bir kaba 1/2 su bardağı süt, 1/2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı zerdeçal ve tuz koyup, iyice çırpın. Hazırladığınız zerdeçallı karışımı tavukların üzerine yavaş yavaş döküp, karıştırın. Kısık ateşte 2 dakika pişirin.

Muskat yemeklerde nasıl kullanılır?​

Muskat özellikle patates püresinde, patates gratende, çorbalarda, köftelerde, mantar yemeklerinde, patlıcan yemeklerinde beşamel sosunda, çorbalarda, peynirli çerezlerde, et yemeklerinde, karnabahar yemeğinde ve diğer baharatlarla birlikte kek, kurabiye hatta reçellerde hoş aromasıyla lezzet vermek için …

Muskat hangi yemeklerde kullanılır?​

Beşamel sosa, kremalı yemeklere, hatta kek ve kurabiyelere bile yakışan bu baharatı hamur işlerinde, çöreklerde ve salatalarda da deneyebilirsiniz. Patates püresi, brokoli çorbası, brokoli salatası, Brüksel lahanası, karnabahar gibi yemekler muskatın sıklıkla kullanıldığı yemekler arasındadır.
Tane muskat nasıl kullanılır?
Muskat Nasıl Kullanılır?
- Muskat cevizi genelde baharat olarak kullanılır.
- Tazesini rendeleyip yemeklerinize katabilir, tozunu da tatlılarda ve içeceklerde kullanabilirsiniz.
- Tropik bölgelerde meyvesinin etli bölümünden tatlı yapılır.
- Muskat özellikle kremalı yemeklerin vazgeçilmezidir.
Yedi bahar hangi yemeklerde kullanılır?
Köfte harcına, hamburgere, pilav içlerine ve sulu et yemeklerine katılır. Et yemekleri dışında aşure, kek, pasta ve kurabiye gibi farklı tatlılara koku ve tat vermek için eklenir.
 
Geri
Üst