- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Zencefil ne zaman çıkar?
Zencefilin hasadının yapılması için 8-9 ay gerekmektedir. Ancak 6. aydan sonra hasat yapmak mümkün olmaktadır.Zencefil kaç yaşından itibaren verilir?
Bebekler için ise 8 ay ile 2 yaş arası farklı uzman görüşleri var. Bebeğinizi zencefille tanıştırmak istiyorsanız önce doktorunuza danışarak, sekiz aydan sonra çok küçük miktarlarda deneyebilirsiniz.Zencefil nerenin meşhur?
Başta Çin olmak üzere, Hindistan, Endonezya, Vietnam, Japonya gibi tropik ya da yarı tropik iklimlerde yetişir.
Zencefil nasıl çimlenir?
Buyurun başlayalım!
- Şöyle irice bir kök zencefil (taze zencefil) alıyorsunuz…
- Onu bir bıçak yardımıyla parçalara ayırıyorsunuz…
- Ardından bu zencefil parçalarını oda sıcaklığında bir suyun içine koyuyorsunuz…
- Bu sırada altında delikler bulunan büyük bir saksı alıyor…
- İçini toprakla dolduruyorsunuz…
Tarlada zencefil nasıl yetiştirilir?
Zencefil suda bekledikten sonra birkaç parçaya bölünmeli ve bu esnada dikileceği saksı hazırlanmalı. Saksının delikli olması, zencefilin daha verimli büyümesini sağlar. Saksının tabanından 4 parmak yukarıya kadar toprak dökülür. Toprağı dökerken üzerine bastırmayın aralarında boşluk kalmalıdır.2 yaşındaki çocuğa zencefilli bal verilir mi?
Doğal tariflerde bal ve zencefil sunduğu faydayla öne çıkıyor. Öksüren çocuğunuza rendelenmiş zencefili balla karıştırılarak macun kıvamına getirip, günde 3-4 kez bir tatlı kaşığı verebilirsiniz. Ancak 1 yaşından küçük çocuklara bal verilmesinin sakıncalı olduğu unutulmamalıdır.Taze zencefil çocuğa verilir mi?
Bal, limon, zencefil (tabii balın bir yaş altındaki çocuklara verilmemesi gerektiği unutulmamalı) İki çobra kaşığı sıcak suyun içine bir corba kaşığı bal, bir çay kaşığı kadar limon, bir tatlı kaşığı kadar da ince rendelenmiş taze zencefil. Bu karışım günde üç defa kaşık kaşık çocuğa verilebilir.
Zerdeçalın anavatanı neresi?
Zerdeçal (Curcuma longa), zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasından sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitki cinsidir. Hint safranı olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya’dır. Diğer isimleri zerdeçöp, safran kökü, sarıboya, zerdeçav, hint safranıdır.
Zencefil, mor ve pembe çiçekleri olan kokulu bir yeraltı köküne sahip tropik bir bitkidir. Başta şifalı bir bitki olarak sağlıkta olmak üzere, gıdalarda, içeceklerde, sabun yapımında ve kozmetikte yaygın şekilde kullanılan bu şifalı bitki, Çin, Hint, Yunan ve Arapça tarihi metinlerde, şifalı olarak anlatılmaktadır.
Vücuda sağladığı faydalar artık pek çok uzman tarafından vurgulanan zencefil ile zerdeçalı bir araya getirerek yapacağınız bu çaya bayılacaksınız! Zerdeçal ve zencefil kuru cildi nemlendiren, yaşlanmayı önleyen, kırışıklıkları azaltan ve cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olan süper bileşenler içerir.
Zerdeçal ve zencefil nasıl yapılır?
Bir demlikte önce suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine sırasıyla toz zerdeçalı ve zencefili ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra çayı bir süzgeç yardımıyla bardağa alın ve biraz ılıdıktan sonra şifa niyetine için.
Zencefil saksıda yetişir mi?
Saksının delikli olması, zencefilin daha verimli büyümesini sağlar. Saksının tabanından 4 parmak yukarıya kadar toprak dökülür. Toprağı dökerken üzerine bastırmayın aralarında boşluk kalmalıdır. Hangi boy saksı almalıyım diyorsanız; eni en az 40 cm çapında olmalıdır.