- Konu Yazar
- #1
Zencefil Hangi tür?
ZencefilÂlem: | Plantae
Familya: | Zingiberaceae
Oymak: | Zingibereae
Cins: | Zingiber
Tür: | Z. officinale
Zencefil bitki mi?
Botanik Bilgi : Zencefilgiller familyasının örnek bitkisidir. Zencefil 1-2 metre boyunda çok yıllık bitki olup yurdumuzda yetişmez. Gövdesinin boruyu andıran bir duruşu vardır. Ayrıca zencefil tozu, baharat olarak da tüketilir.Zencefil neye kullanılır?
Zencefil neye kullanılır?Zencefil, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderir. Hamilelik, hareket (taşıt tutması, deniz tutması vb.)
Zencefil hangi ülkede yetisir?
Zencefil hangi ülkede yetisir?Baharattan, ilaç yapımına kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Zencefilin nasıl yetiştirildiği ve ülkemizde yetiştirilen bölgeler ile ilgili bölümleri derledik.” Endonezya, Japonya, Çin ve Hindistan’da asırlardan bu yana yetiştirilen bir kök bitki olmaktadır.
Zencefil hangi yemeğe katılır?
Özellikle Hint mutfağında bolca kullanılan bir baharat olan zencefil, et yemeklerine ve çorbalara lezzet katar. Et sote yaparken bir tutam toz zencefille bambaşka bir aroma elde edebilirsin. Sebze çorbalarında rendelenmiş taze halini ya da yine toz halini kullanabilirsin.Zencefil Hangi yemeklerde nasıl kullanılır?
Zencefil hem tatlı hem de tuzlu ürünlerle uyumlu bir baharat olduğu için tuzlu ana yemekler ve çorbalarda kullanabileceğiniz gibi tatlı bisküvi, kek, kurabiye gibi ürünlerle de oldukça uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz.Taze zencefil nerelerde nasıl kullanılır?
Taze zencefil nerelerde nasıl kullanılır?Zencefil hangi şehirde yetişir?
Zencefil hangi şehirde yetişir?Türkiye’de ilk kez zencefil fidesi ekerek, üretim yaptığını söyleyen Süleyman Tuncer, “Açık veya kapalı alanda, nem ve sıcaklık arayan tropik bir bitki olan zencefil, Türkiye koşullarında ilk defa burada, yani Gazipaşa’da üretimine başlanmıştır.
Zencefil bitkisi nasıl dikilir?
Buyurun başlayalım!- Şöyle irice bir kök zencefil (taze zencefil) alıyorsunuz…
- Onu bir bıçak yardımıyla parçalara ayırıyorsunuz…
- Ardından bu zencefil parçalarını oda sıcaklığında bir suyun içine koyuyorsunuz…
- Bu sırada altında delikler bulunan büyük bir saksı alıyor…
- İçini toprakla dolduruyorsunuz…