AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zemzem suyunu ikinci defa kim buldu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.493
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Zemzem suyunu ikinci defa kim buldu?​

Kuyunun yeniden bulunması [Hz.] Peygamber’in dedesi Abdülmuttalib ile ilişkilendirilir.

Zem zem ne anlama gelir?​

Zemzem, Arapça; belirsiz ses, yüksek olamayan ses, titreme, vızıltı gibi anlamlara gelir. Ayrıca bol, bereketli doyurucu su anlamına da gelir. Güvenilir olmayan bir görüşe göre de Kiptice veya Yunanca bir kelimedir ve yavaş ak ve dur manasına gelir.

Zemzem kuyusunun derinliği kaç metredir?​

Zemzem kuyusunun derinliği kaç metredir?
Bu duruma göre kuyunun tam derinliği, ağzından dibine kadar 30 metredir. Kuyunun genişliği ise 1,5 ile 2,5 metre arasında değişmektedir. Kuyunun içindeki suyun yüksekliği 4 metre civarındadır. Zemzem kuyusu, ağızdan 13 metre derinlikte, dipten ise 17 metre yükseklikte bulunan 3 ana kaynak tarafından beslenmektedir.

Mekke’de zemzem suyunu ilk goren kimdir?​

Mekke’de zemzem suyunu ilk goren kimdir?
Hacer vâlidemiz bu hitâb üzerine oğlu İsmâîl’in yanına gitti. Gördü ki, İsmâîl -aleyhisselâm-‘ın ayağının dibinden su fışkırıyordu. Büyük bir sevinç içerisinde Rabbine şükretti.

Zem Arapça nedir?​

Zem kelimesi Türkçe’de “kınama, ayıplama” anlamına gelir. Arapça ḏmm kökünden gelen ḏamm ذمّ z “kınama, ayıplama” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ḏamma “kötüledi, kınadı, itibar kaybettirdi” fiilinin masdarıdır.

Zemzem suyuna neden zemzem demişler?​

Tam yedincide Hz. Cebrail’i görmüştür. Bir kuyunun yanında duran Cebrail yeri kazarak su çıkarmıştır. Hacer sevinçle koşarak “durdur” anlamına gelen “zemzem” demiş ve suyun etrafını çevirmiştir.

Zemzem suyu vücuttan nasıl çıkar?​

Zemzem suyu vücuttan nasıl çıkar?
bunu da şöyle açıklarlar; “zemzem, kutsal olduğu için bevletme (işeme) yoluyla dışarı atılamaz. ancak terleyerek vücuttan çıkabilir. dolayısıyla birkaç gün boyunca sadece zemzem suyu içersen, vücut toksinleri idrar yoluyla atamayacağı için zehirlenirsin.”

Zemzem suyu olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Zemzem suyu olup olmadığı nasıl anlaşılır?
“GERÇEK ZEMZEM, DONMAZ” Zemzem suyu 580-600 miligram, normal su ise 200 miligram geliyor. Buradan gerçek olup olmadığını anlayabiliriz. Bir de zemzem suyu kış günü, soğuk havalarda ya da normal suyun donduğu bir ortamda donmaz. Normal su buz olur.

Zemzem Tower in sahibi kim?​

Şirket, Kuveytli iki İslami yatırım grubuyla, “Arif” (Aref Investment Group) ve “İcare” (International Ejarah and Investment Company) isimli şirketlerle bir konsorsiyum kurdu ve bu gruplar “Zemzem Kulesi”nin yapımına 390 milyon dolarla katıldılar.

Zemzem suyunda bakteri var mi?​

Amerika’da yapılan test sonuçlarına göre ise zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliği taşıyor. WHO tarafından da zemzem, dünyanın en içilebilir ve sağlıklı sularından biri olarak açıkladı.

Zemzem suyu hangi ayette geçiyor?​

Zemzem suyu hangi ayette geçiyor?
Yüce kitabımız olan Kur’an-ı Kerim, hiç bir ayetinde “zemzem” diye bir sudan bahs etmez. Kur’an da adı geçmediği ve tek bir ayette bahsi mevzu edilmediği halde bu kadar kutsanması cidden düşündürücüdür.
 
Zemzem suyunu ikinci defa kimin bulduğu sorusuna verilen cevap Hz. Peygamber'in dedesi Abdülmuttalib ile ilişkilendirilmiştir. Zemzem kelimesi Arapça'da belirsiz ses, yüksek olamayan ses, titreme, vızıltı gibi anlamlara gelirken aynı zamanda bol, bereketli ve doyurucu su anlamına da gelmektedir. Kuyunun derinliği ağzından dibine kadar 30 metredir ve genişliği ise 1,5 ile 2,5 metre arasında değişmektedir. Kuyunun içindeki suyun yüksekliği yaklaşık 4 metredir ve 3 ana kaynak tarafından beslenmektedir.

Mekke'de Zemzem suyunu ilk gören Hacer validemizdir. Hacer, İsmail'in yanına gittiğinde ayağının dibinden su fışkırdığını görerek büyük bir sevinçle Rabbine şükretmiştir.

Zem kelimesi Türkçe'de "kınama, ayıplama" anlamına gelirken, Arapça kökenli olduğunda "kınama, ayıplama" anlamına gelir. Zemzem suyuna isminin verilmesi ise Hacer validemizin "durdur" anlamına gelen "zemzem" demesiyle gerçekleşmiştir. Zemzem suyu vücuttan terle çıkar, çünkü kutsal olduğu için işeme yoluyla atılamaz.

Zemzem suyu gerçek olup olmadığını anlamak için donmaz özelliğine sahiptir. Gerçek Zemzem suyu 580-600 miligram iken normal su 200 miligram gelir. Ayrıca zemzem suyu kış günü veya soğuk havalarda donmaz, bu da gerçekliğini ortaya koyar.

Zemzem Kulesi'nin sahibi Kuveytli iki İslami yatırım grubu olan "Arif" ve "İcare" şirketleriyle bir konsorsiyum kurmuş ve kule 390 milyon dolarla yapılmıştır.

Amerika'da yapılan test sonuçlarına göre zemzem suyu içerisinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek sudur ve WHO tarafından dünyanın en içilebilir ve sağlıklı sularından biri olarak kabul edilmektedir.

Kur'an-ı Kerim'de Zemzem suyundan bahsedilmemektedir. Bu durumda, Zemzem suyunun kutsal kabul edilmesi ve özel bir öneme sahip olması farklı bir tarihsel ya da kültürel bağlamdan kaynaklanmaktadır.
 
Geri
Üst