Zemin etudu kim yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Zemin etüdü kim yapar?​

Zemin Etüdünü Kimler Yapabilir? Zemin etüdü, uygulama yapılacak alan ve arazi zeminine yapılan analizlerin bütününe verilen isimdir. Firmamızda, zemin etüdü çalışmaları jeoloji ve inşaat mühendisleri tarafından yapılmaktadır.

Zemin etütleri nelerdir?​

Bir arsaya ait yer altı tabakalarının durum, konum, jeolojik yapı türü, derinlik, kalınlık, yoğunluk, elektrik özdirenci, sismik hızı, ivme, yeraltı su derinliğini ve bu tabakaların geriye kalan dinamik parametrelerinin olası bir deprem karşısında göstereceği tepkiyi tespit etmek amacıyla yapılan çalışmaların tamamına …
Zemin etüt raporu kaça ayrılır?
1 Ocak 2019 tarihi itibariyle “Zemin Etüt Raporu” olarak adlandırılan rapor yerine “Temel ve Zemin Etüt Veri Raporu” ve “Temel ve Zemin Etüt Geoteknik Raporu” olarak adlandırılan iki farklı rapor hazırlanması gerekmektedir.
Zemin etüt raporu kim hazırlar?
Bu tür parsel bazında sınırlı alanları kapsayan işlerde, bütün dünyada zemin ve temel inşaatı raporları inşaat mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Yapılacak projelerin önemi ve boyutlarına bağlı olarak, inşaat mühendisi gerek gördüğü takdirde, jeoloji veya jeofizik mühendislerinin katkısını talep edebilir.”

Zemin etüdü raporu kaç günde çıkar?​

Zemin etüdü çalışması için ortalama bir zaman da verilmemektedir. Ancak rapor için yapılan sondaj çalışmalarında yer altı suyuna ait olan incelemeler en az 7 gün sürmek zorunda olduğu için raporun çıkış süresi en az 8 gün olarak belirtilmektedir.

Zemin etüdü yöntemleri nelerdir?​

Zeminin türüne ve aranacak şeyin cinsine göre çeşitli yöntemlerle yapılan zemin etüdü yöntemlerinin en önemlileri; sismik, elektrik, manyetik, elektromanyetik, gravite ve radyoaktivite başlıkları altında toplanabilir.
Zemin etüdü raporu neden yapılır?
Zemin etüdü raporu, zemin üzerine yapılacak inşaatın projelendirilmesi aşamasında hayati bir öneme sahiptir. Bu rapor, deprem sırasında oluşan yüklerin etkisini önceden ön görerek, inşa edilen yapının bu yükleri taşıyabilecek malzeme ve kesitlerden inşa edilmesine rehber olur.
Zemin etüdü kaç sondaj sayısı?
Sondaj Sayıları: Temel taban alanı 300 m2’den az olan ve tek bloktan oluşan yapılarda en az 3 adet sondaj yapılmalıdır.

Zemin etüdü zorunlu mu?​

09.03.2019 tarih ve 30709 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatı’ ile; bina ve bina türü yapıların tasarım, projelendirme, inşa ve denetimi için yapılması zorunlu olan zemin ve temel etütlerinin planlaması, arazi araştırmaları ve laboratuvar …
 
Geri
Üst