Zekât Ve Sadaka Kimlere Verilmez?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Zekât ve sadaka kimlere verilmez? İslam dinine göre zekât ve sadaka verilirken bazı kriterler bulunmaktadır. İlk olarak, zengin kişilere zekât ve sadaka verilmez. Ayrıca, çocuklara ve ergenlere de zekât ve sadaka verilmez. Bunun yanı sıra, ahlaki açıdan sorunlu olanlara da zekât ve sadaka verilmez. İslam dinine göre, hırsızlık yapan, alkol veya uyuşturucu kullanan kişilere zekât ve sadaka verilmez. Son olarak, hak yiyen veya aldatan kişilere de zekât ve sadaka verilmez. Zekât ve sadaka verirken bu kriterlere dikkat etmek önemlidir.
İçindekiler

Zekât Ve Sadaka Kimlere Verilmez?​

Zekât ve sadaka, İslam dininde fakirlere yardım etmek amacıyla verilen birer ibadettir. Ancak bazı durumlarda zekât ve sadaka vermek uygun olmayabilir. İşte zekât ve sadaka kimlere verilmez sorusunun cevabı:

1. Zenginlere​

Zekât ve sadaka, zenginlerin fakirlere yardım etmesi için verilen birer yardımdır. Dolayısıyla zengin kişilere zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

2. Kendi Ailesine​

Bir kişi, zekât ve sadakayı kendi ailesine veremez. Zekât ve sadaka, aile fertleri dışındaki ihtiyaç sahiplerine verilmelidir.

3. Eşe​

Zekât ve sadaka, eşlere verilmez. Eşler arasında zekât ve sadaka paylaşımı yapılmaz.

4. Çocuklara​

Çocuklar, zekât ve sadaka alamazlar. Zekât ve sadaka, erginlik çağına gelmiş olan kişilere verilir.

5. Kendi İhtiyaçlarına​

Bir kişi, kendi ihtiyaçları için zekât ve sadaka kullanamaz. Zekât ve sadaka, başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verilmelidir.

6. Zekât Veren Kişiye​

Zekât veren kişi, zekâtını kendine veremez. Zekât, fakirlere yardım etmek amacıyla verilir.

7. Sadaka Veren Kişiye​

Sadaka veren kişi de, sadakasını kendine veremez. Sadaka da fakirlere yardım etmek amacıyla verilir.

8. İslam Dışı Kişilere​

Zekât ve sadaka, İslam dinine mensup olan kişilere verilir. İslam dışı kişilere zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

9. İsteyen Herkese​

Zekât ve sadaka, ihtiyaç sahiplerine verilir. Ancak her isteyene zekât ve sadaka vermek uygun değildir. İhtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan kişilere yardım edilmelidir.

10. Haram Kazançla Geçinenlere​

Zekât ve sadaka, helal kazançlarla geçinmeyen kişilere verilmez. Haram kazançla geçinen kişilere yardım etmek uygun değildir.

11. İhtiyaç Sahibi Olmayanlara​

Zekât ve sadaka, gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmelidir. İhtiyaç sahibi olmayan kişilere zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

12. İslam Dini Dışında Yardım Kuruluşlarına​

Zekât ve sadaka, İslam dinine uygun şekilde dağıtılması gereken yardımlardır. İslam dini dışında faaliyet gösteren yardım kuruluşlarına zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

13. Borçlulara​

Zekât ve sadaka, borç ödemek amacıyla kullanılamaz. Borçlulara zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

14. İhtiyaç Sahibi Olmayan Akrabalara​

Zekât ve sadaka, gerçek ihtiyaç sahibi olanlara verilmelidir. İhtiyaç sahibi olmayan akrabalara zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

15. İslam Dini Dışındaki İbadetler İçin​

Zekât ve sadaka, İslam dininde belirli bir amaca yönelik olarak verilir. İslam dini dışındaki ibadetler için zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

16. İhtiyaç Sahibi Olmayan Yabancılara​

Zekât ve sadaka, gerçek ihtiyaç sahibi olanlara verilmelidir. İhtiyaç sahibi olmayan yabancılara zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

17. İsraf Edenlere​

Zekât ve sadaka, israf eden kişilere verilmez. Zekât ve sadaka, ihtiyaç sahiplerine verilmelidir.

18. İnançsızlara​

Zekât ve sadaka, İslam dinine mensup olan kişilere verilir. İnançsız kişilere zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

19. İhtiyaç Sahibi Olmayan Çalışanlara​

Zekât ve sadaka, gerçek ihtiyaç sahibi olanlara verilmelidir. İhtiyaç sahibi olmayan çalışanlara zekât ve sadaka vermek uygun değildir.

Zekât Ve Sadaka Kimlere Verilmez?​

Zekât ve sadaka, zenginler tarafından fakirlere verilir.
Zekât ve sadaka, ihtiyaç sahibi olanlara yardım amacıyla verilir.
Zekât ve sadaka, Allah’ın emriyle verilir.
Zekât ve sadaka, insanların maddi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır.
Zekât ve sadaka, toplumda sosyal yardımlaşmayı sağlar.

Zekât ve sadaka, fakirlerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için verilir.
Zekât ve sadaka, zenginlerin mal varlıklarının bir kısmını paylaşmasını sağlar.
Zekât ve sadaka, İslam dininde önemli bir ibadettir.
Zekât ve sadaka, insanların birbirlerine yardım etmelerini teşvik eder.
Zekât ve sadaka, maddi gücü olanların sorumluluğudur.

Geri