AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Zeka geriligi testi nerede yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Zeka geriliği testi nerede yapılır?​

Aileler çocuklarına test uygularken devlet hastanelerinin ilgili servislerinde, çocuk ve ergen psikiyatrisi kliniklerinde, psikoterapi merkezleri, zeka testi uygulama merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ilgili testleri uygulayabilirler.

Yetişkinlere zeka testi yapılır mı?​

Wais Zeka Testi Yaklaşık olarak 2 saat süren bu test, 16 yaş üzerindeki bireylere uygulanır. Yetişkin zeka testi olarak sayılabilir. Toplamda 11 alt testten oluşur. Bu testin sonunda genel, sözel ve performans zeka skorları elde edilir.
Wechsler neyi ölçer?​
Weschler Intelligence Scale for Children-IV (WISC-IV) 6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay aralığındaki çocuklara uygulanan zeka testidir. Çocukların zihinsel performanslarını, bilişsel yeteneklerini ölçen, klinik bir ölçme aracıdır.

Yetişkinler için zeka testi nerede yapılır?​

Yetişkinler için zeka testi nerede yapılır?
Eğitim için gerekli olan IQ testi, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan resmi bir kurum olan Rehberlik Araştırma Merkezlerinde uzmanlar tarafından yapılabilir.

WISC-R zeka testi hangi hastanelerde yapılıyor?​

WISC-R zeka testi hangi hastanelerde yapılıyor?
WISC-R TESTİ YAPAN DEVLET HASTANELERİ
- Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (EAH)
- İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi.
- Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Zeka testi için hangi doktora gidilir?​

Zeka testleri, herkes tarafından uygulanabilecek düzeyde testler değillerdir. Iq testi psikiyatri ve psikoloji alanında eğitim almış uzmanlarca yapılır. Bu testi yaptırmak için özel hastane, rehberlik araştırma merkezi, özel muayenehane ve devlet hastanesi gibi pek çok seçenek bulunmaktadır.

Yetişkinler için zeka testleri nelerdir?​

Teşhis bilgisi sunar. Kişinin zihinsel işlem hızını ve çalışma belleğini ölçen zeka testleri, uygun müdahale programları oluşturabilmek için kişinin güçlü ve zayıf yönlerinin belirlenmesine yardımcı olur.
Zeka testi nasıl ölçülür?​
IQ= ( zeka yaşı/gerçek yaş ) x 100 olarak hesaplanmaya başlandı. Yani, zeka yaşı, gerçek yaşa bölünüyor ve 100 ile çarpılması ile ortaya çıkıyor. Formülden de görüldüğü gibi, gerçek yaş ve zeka yaşı aynı ise, IQ’su 100 olarak çıkacaktır.

Wechsler Bireysel Başarı Testi Nedir?​

Wechsler Bireysel Başarı Testi Nedir?
Orijinal Wechsler Bireysel Başarı Testi 1992’de David Wechsler tarafından yayınlanırken, 4-8 yaş arasındaki kişilerin akademik yeteneklerini değerlendirmek için tasarlanmıştı. Önceki versiyonlara kıyasla daha fazla akademik bilgiye odaklanan test genel olarak okul ve kliniklerde uygulanıyor.

Wechsler Zeka Testi nedir psikoloji?​

Wechsler Zeka Testi nedir psikoloji?
Wescler testi, Amerikalı psikolog Dr. David Wescler tarafından 1939 yılında hazırlanmış bireylerin zihinsel performanslarını belirlemek amacıyla geliştirilmiş bireysel zekâ testidir. Önceleri yetişkinler için uygulanan bu test daha sonra düzenlemeler yapılarak çocuklarda da uygulanabilir hale getirilmiştir.

Zeka testi icin hangi doktora gidilmeli?​

Zekâ testleri bu konuda uzmanlaşmış pedagog, psikolog ve psikolojik danışmanlarca yapılmaktadır.

Zeka geriliği testi genellikle çocuklar ve yetişkinler için farklı kapsamlarda uygulanır. Çocuklar için zeka testleri genellikle devlet hastanelerinin ilgili servislerinde, çocuk ve ergen psikiyatrisi kliniklerinde, psikoterapi merkezlerinde, zeka testi uygulama merkezlerinde ve Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde yapılmaktadır.

Yetişkinler için zeka testi genellikle resmi bir kurum olan Rehberlik Araştırma Merkezlerinde uzmanlar tarafından yapılabilir. Özellikle eğitim için gerekli olan IQ testleri bu merkezlerde yapılmaktadır. Wechsler Zeka Testi gibi yetişkinler için düzenlenmiş testler, genel zeka seviyesini ve performansını ölçmek amacıyla kullanılır.

Zeka testleri genellikle psikiyatri ve psikoloji alanında eğitim almış uzmanlarca yapılır. Bu testleri yaptırmak isteyenler, özel hastane, rehberlik araştırma merkezi, özel muayenehane veya devlet hastanesi gibi çeşitli seçeneklere başvurabilirler. Bu testlerde genellikle zihinsel işlem hızı, çalışma belleği ve diğer bilişsel yetenekler ölçülerek kişinin güçlü ve zayıf yönleri belirlenmeye çalışılır.

Zeka testleri genellikle birçok değişik ölçme aracı ve süreç kullanılarak gerçekleştirilir. Tipik olarak, zeka testlerinde genel zeka seviyesi, sözel zeka ve performans zeka skorları elde edilir. Bu skorlara dayanarak kişinin zihinsel performansı değerlendirilir ve uygun müdahale programları belirlenebilir.

Wechsler Bireysel Başarı Testi, akademik yetenekleri değerlendirmek için tasarlanmış bir testtir. 4-8 yaş arası kişiler için geliştirilen bu test genellikle okul ve klinik ortamlarında kullanılmaktadır.

Wechsler Zeka Testi ise zihinsel performansı belirlemek amacıyla geliştirilen bireysel zeka testidir. Dr. David Wechsler tarafından 1939 yılında hazırlanan bu test, başlangıçta yetişkinler için tasarlanmış olsa da daha sonra çocuklarda da uygulanabilir hale getirilmiştir.

Zeka testleri genellikle pedagog, psikolog ve psikolojik danışmanlar tarafından uygulanır. Bu uzmanlar, test sonuçlarını değerlendirerek kişinin zihinsel yetenekleri hakkında önemli bilgiler sunabilirler.

Geri