Zayiflamayi ne engeller?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
144.041
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Zayıflamayı ne engeller?​

Hormonal düzensizlik Aldesteron, progesteron, kortizol, östrojen, prolaktin, ACTH ve büyüme hormonları gibi farklı kimyasalların bir ya da birkaçının az veya çok çalışması kilo vermeyi yavaşlatabilir. Tiroit bezi, istirahat durumundaki metabolizmanın harcadığı kaloriyi ayarlar.

Hangi hormon iştah açar?​

Azalan leptin hormonu ise beyindeki iştah merkezini uyararak iştahı artırır ve gıda alınmasını sağlar. Yeterli ve dengeli beslenmek bu hormonu dengede tutacaktır. Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan birisi ghrelin hormonudur. Bu hormon mideden salgılanır ve kan yoluyla beyne ulaşıp yemek yeme isteğini artırır.
Çok çabuk kilo alıyorum neden?
Kilo alımının en önemli sebeplerinden biri hormonal rahatsızlıklardır. Bunların başında hipotiroidi; yani tiroid bezinin az çalışması gelmektedir. Menopoz, andropoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı da kilo alımına sebep olabilmektedir.
Bir insan neden yavaş kilo verir?
Kısaca yağ kaybı mekanizması şöyledir: kilo kaybederken yağ hücreleri kaybolmaz sadece boyutları küçülür. Kilo kaybıyla beraber yağ hücrelerinin içi boşaldıktan sonra boyutlarının küçülmesi için gerekli olan bir süre vardır. İşte bu dönemde kilo verme hızınız doğal olarak yavaşlayacaktır.

Zayıflığa neden olan hormonlar?​

Ancak bunların dışında tiroit hormonları ve kadınlık hormonları da kilo vermenizi etkiler. Böbrekten salgılanan mutluluk hormonumuzu da unutmamalısınız… Kalori alımı azaldıkça yani diyet yaparken az yemek yedikçe vücudumuzdaki yağlardan salgılanan leptin isimli hormon kanda azalır.

Kilo vermeyi hızlandırmak için ne yapmalı?​

Kilo Vermeyi Hızlandıran 10 Öneri
- Yeterli miktarda su için.
- Daha fazla hareket edin.
- Lif tüketimini artırın.
- Hazır gıdalardan uzak durun.
- Her öğününüzde yeşillik ve sebze bulundurun.
- Sağlıklı beslenme saatleri oluşturun.
- Kahvaltıyı atlamayın.
- Haftada 2 gün balık tüketin.
 
Geri
Üst