- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Zatürre için neler yapılabilir?
Zatürrenin tedavisinde genellikle; antibiyotikler, bol sıvı alımı, istirahat, ağrı kesiciler ve ateş düşürücüler kullanılır. Hastaneye yatması gereken hastalarda daha farklı tedaviler gerekebilir. Çok ağır zatürre durumlarında yoğun bakımda yatış, solunum desteği uygulanma zorunluluğu doğabilir.Zatürre kendi kendine iyileşir mi?
Akut ve kronik olarak gelişebilir ve sık rastlanan bununla beraber ciddi bir hastalıktır. Bazı durumlarda hafif seyreden zatürre rahatsızlığı komplikasyonların kendiliğinden kaybolmasıyla sonlanabilir ancak bazı durumlarda ciddi manada ağır ilerleyip tehlikeli enfeksiyonların oluşmasıyla da seyredebilir.
Zatürreye ne fayda eder?
Doğal antibiyotik etkili soğan ve sarımsak suyu ile zatürrenin oluşturduğu etkileri hafifletebilirsiniz. Soğan ve sarımsak, zatürreye karşı tercih edilecek en doğal bitkisel çözümdür.
Pnömoni ile ilgili bazı belirtiler vardır.?
Bakteriyel pnömoni en sık görülen tipidir. Pnömoni; çoğunlukla akciğerlerdeki hava boşluklarında meydana gelen enfeksiyonlardan kaynaklanan bir hastalıktır. Genel olarak zatürre veya kronik zatürre olarak da bilinir. Bu enfeksiyona; bakteriler, virüsler ve nadir olarak da mantarlar neden olabilir.Ne işe yarar pnömoni tedavisinde?
Zatürre nedenine bağlı olarak antibiyotik, antiviral veya antifungal ilaçlar pnömoni tedavisinde kullanılır. Çoğu bakteriyel pnömoni reçete edilen antibiyotiklerle tedavi edilir. Vücut 1 ile 3 gün arasında antibiyotiklere olumlu cevap vererek iyileşme gösterir.
Neredeyse pnömoni belirtilerini test etmek gerekir?
Teşhis koyabilmek için genellikle röntgen filmi ve fiziki muayene yeterlidir ancak pnömoni belirtileri çok ciddiyse ve doktorunuz gerekli görürse; kan testi, idrar testi, CT taraması bronkoskopi gibi tetkikleri de yapabilir.