Zarüret ve azimet ruhsat hakkında ayetler

zeberus

Yeni Üye
Zarüret ve azimet ruhsat hakkında ayetlerZarüret ve azimet ruhsat hakkında ayetler

Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başka biri namına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı Bunlar yoldan çıkmaktır Bugün kâfirler, sizin dininizden (onu değil etmekten) ümit kesmişlerdir Bundan Böyle onlardan korkmayın, benden korkun Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı beğendim Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere istek halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir) Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir
Mâide : 3

Rabbinin sözü, doğruluk ve adalet bakımından tamamlanmıştır O'nun sözlerini değiştirecek kimse yoktur O işitendir, bilendir
En'âm : 115

Üzerine Allah'ın adı anılıp kesilenden yememenize sebep ne? Fakat Allah, çaresiz yemek yemek zorunda kaldığınız dışında, haram kıldığı şeyleri size açıklamıştır Açık Konuşmak Gerekirse bir çokları bilgisizce kendi fena arzularına uyarak saptırıyorlar Kesin fakat Rabbin haddi aşanları çok iyi bilir

(Allah) size, sadece ölü hayvanı kanı, domuz etini ve Allah'tan başka biri namına kesilen hayvanı haram kıldı Fakat kim mecburi kalırsa (başkalarının haklarına) saldırmaksızın, sınırı da aşmadan (bunlardan yiyebilir) Çünkü Allah çok bağışlayan, böylece esirgeyendir
Nahl : 115 *

Geri