Zarok Kürtçe ne demek?
Zarok, Kürtçe’de “çocuk” demek.Bebek Kürtçe ne demek?
Bebeğim ifadesinin Kürtçe karşlığı Bebekamın demektir.
Zarok TV hangi ülkeye ait?
Zarok tv nerede çekiliyor?
Zarok TV, 21 Mart 2015’te yayınına başlayan kanal, Türkiye’nin ilk Kürtçe yayın yapan çocuk kanalıdır. Kurmanci, Soranice ve Zazaca dillerinde yayın yapmaktadır. Merkezi Diyarbakır’da bulunan kanalda çizgi filmlerin yanı sıra çocuklara yönelik programlar da yer almaktadır.ZAZA TV kim kurdu?
Zaza Medya Yönetim Kurulu Başkanı olan Zaza Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Murat Bukan ”Yepyeni habercilik anlayışıyla yayınlarına start veren Zaza Medya; Tarafsız, doğru ve hızlı haberi Zaza Halkına ve Tüm Dünyaya verecek” dedi.
Heviya Dilemin ne demek?
Evina dilemîn (Gönlümün aşkı)
Zaza TV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Alan ve Zaza TV Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bulan dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Anadolu medeniyetinin sesi olmayı hedefleyen ve test yayım sürecinde olan ZAZA TV’nin 15 Ocaktan itibaren yayım hayatına başlayacağını ifade etti.
ZAZA TV hangi ilden yayın yapıyor?
Yayın hayatına merhaba diyecek Zaza TV’nin tanıtım programı yapıldı. Programda konuşan Türkiye Zaza Federasyonu Başkanı Murat Bukan, yayın başlangıcını Elazığ’da yapmanın önemli olduğunu ve destek beklediklerini kaydetti. Ulusal olarak yayın yapacak olan Zaza Televizyonunun tanıtım programı yapıldı.
ZAZA TV ne zaman kuruldu?
Zarok TV, 21 Mart 2015’te yayınına başlayan kanal, Türkiye’nin ilk Kürtçe yayın yapan çocuk kanalıdır. Kurmanci, Soranice ve Zazaca dillerinde yayın yapmaktadır.