Zararli yazilimlardan korunmak icin neler yapilmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Zararlı yazılımlardan korunmak için neler yapılmalı?​

Kötü amaçlı yazılımları kaldırma
- Kaspersky Anti-Virus’ı indirip kurun.
- Kötü amaçlı yazılımların daha fazla zarar vermesini önlemek için internet bağlantısını kesin.
- Bilgisayarınızı “Güvenli Modda” yeniden açın.
- “Disk Temizleme” aracını kullanarak tüm geçici dosyaları silin.
Güvenli olmayan yazılım ne demek?
Kötü amaçlı yazılım, meşru bir kullanıcının bilgisayarına virüs bulaştırmak ve birkaç yolla zararı artırmak için tasarlanan bir tür bilgisayar programıdır. Kötü amaçlı yazılım, bilgisayarlara ve cihazlara birkaç biçimde virüs bulaştırabilir ve çeşitli türleri vardır.

Zararlı yazılım türlerinden solucan Worm ile virüsün en büyük farkı nedir?​

Bilgisayar virüsleriyle solucanlar arasındaki önemli bir ayrım, virüslerin çalışması, zarara neden olması ve diğer yürütülebilir dosyalara veya belgelere bulaşması için aktif bir ana program ya da halihazırda virüs bulaşmış ve aktif bir işletim sistemi gerekirken solucanların kendisini kopyalayabilen ve insan yardımı …
Zararlı yazılımlardan nasıl korunulur 10 madde?
Güncel ve Güvenli Yedekleme Yapın
- Sisteminizi Güncel Tutun. Kabul edelim ki “Güncelle ve Kapat” uyarısını hiç birimiz önemsemeyiz hele bu uyarı bir de mesai bitine denk gelmişse kesinlikle ertelenir.
- Antivirus Yazılımlarını Hafife Almayın.
- İş Ortamında Bazı Dosyalara Ulaşım Kısıtlamaları Uygulayın.

Bir rootkit neyi değiştirir?​

Rootkit’ler, bilgisayar korsanlarının bilgisayarınızı kullanarak DDoS saldırıları başlatmasına veya spam e-posta göndermesine olanak tanır. Hatta güvenlik yazılımlarını devre dışı bırakabilir veya kaldırabilirler.
Sahte yazılım ne demek?
“Kötü amaçlı yazılım” bilgisayarlara zarar vermek üzere tasarlanmış olan her türlü yazılımdır. Kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarınızdan hassas bilgileri çalabilir, bilgisayarınızı adım adım yavaşlatabilir ya da sizin haberiniz olmadan e-posta hesabınızdan sahte e-postalar bile gönderebilir.

Geri