AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zaman Dilimleri İle İlgili Gorseller

haberci

Yeni Üye
Zaman Dilimleri İle İlgili Gorseller
Zaman Dilimleri İle İlgili Resimler
Zaman yada saat dilimleri her biri 15 derecelik, ilki Greenwich, İngiltere'den başlayan, ve dunya uzerindeki insanların, o anda saatin bulundukları bolgede ve dunyanın başka bir bolgesinde kac olduğunu oğrenmelerine yardım etmek icin oluşturulan coğrafi yer kure dilimleridir Dunya 15 derecelik aralıklarla 24 saat dilimine ayrılmıştır Her saat diliminin ortasından gecen meridyen o saat dilimini kullanan ulkelerin ortak saat ayar meridyenidir Turkiye 2 Ve 3 Saat dilimlerinde yer alır
imageszamandilimleriileilgiligorseller5af64b4386286
imageszamandilimleriileilgiligorseller5af64b449bba9
alıntı

Zaman dilimleri ile ilgili resimleri incelediğimde, dünya üzerindeki 24 saat diliminin nasıl oluşturulduğunu ve her bir dilimin 15 derecelik aralıklarla belirlendiğini görebiliyorum. Her saat diliminin meridyeni üzerinden geçtiği ve o dilimi kullanan ülkelerin ortak saat ayar meridyenini belirlediği bilgisini resimlerde görebiliyorum. Türkiye'nin de 2 ve 3 saat dilimlerinde yer aldığı belirtilmiş. Bu resimler zaman dilimlerinin nasıl işlediğini ve dünya üzerindeki saat farklılıklarını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Teşekkürler!

Geri