AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Zab Almanya nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Zab Almanya nedir?​

Yabancı bir akademik derece Almanya’da orijinal adıyla icra edilebilir. Almanya’daki akademik bir dereceye dönüştürme işlemi yalnızca Almanya uyruklu göçmenler için mümkündür. Yabancı akademik derecenin icra edilmesine ilişkin daha fazla bilgiyi Yabancı Eğitim-Öğretim Merkezi Ofisi’nde (ZAB) bulabilirsiniz.

Türkiye’deki lisans diploması yurtdışında geçerli mi?​

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa’da geçerli olmasını sağlar mı? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.
Eğer bir lisans öğrencisi iseniz, eğitiminizi tamamladıktan sonra akademik kariyerinize devam edebilir ya da Almanya’da iş başvurusu yapabilirsiniz. Almanya’da özellikle mühendislik, bilgisayar bilimleri, moda tasarımı, tıp gibi alanlarda sayısız iş fırsatları bulunmaktadır.
Lise diploması Almanya’da geçerli mi?
Türkiye’de edindiğiniz meslek Almanya’da geçerli olabilecek! Alman Federal Konseyi ( Bundesrat) yurtdışında edinilen mesleki ve akademik diplomaların niteliklerinin tespit edilip tanınmasını sağlamak için, daha önce Eylül ayında parlamento tarafından kabul edilmiş olan Tanıtım Yasasını ( Anerkennunggesetz) onayladı.
Türkiye hangi ülkelere denklik veriyor?
Lisansta denklik verilen ilk 4 ülke sırasıyla Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Ukrayna’dır. Yüksek lisansta ise listenin başında sırasıyla Birleşik Krallık, ABD, Almanya ve Fransayer almaktadır.

Almanya diploma denkliği ne kadar sürer?​

Ancak bu denklik prosedürü sadece 2 ay sürer.

Üniversite mezunu Almanyaya nasıl gider?​

Yani üniversite mezunuysanız ve özellikle Almanya’da aranan mesleklerden biriyse mesleğiniz yeni göç yasası sayesinde 6 aylık Almanya’da iş arama vizesi alabilirsiniz. Bu vize ile Almanya’ya geldikten sonra bir iş bulabilirseniz oturumunuzu alarak Almanya’da yaşamaya devam edebilirsiniz.
Her ülkenin kendine özgü denklik prosedürleri vardır. Öyle gel hemen başla hiçbir bölümde yoktur. Almanya’da motor tamircisi bile olmak için Türkiye’de gördüğün eğitimin orada denkliğini alman gerekiyor.. Her ülkenin kendine özgü denklik prosedürleri vardır.
Lise diploması yurtdışında gecerli mi?
Öğrenciler denklik programları vasıtasıyla sahip oldukları diplomaları uluslararası düzeyde geçerli hale getirebilirler. Uluslararası denklik programları vasıtasıyla diplomalarını uluslararası düzeyde geçerli hale getiren öğrenciler birçok eğitim olanağına sahip olurlar.

Geri