AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yyu hangi universite?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yyu hangi üniversite?​

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Devlet mi özel mi?​

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Slogan | Hedefimiz sürekli ama sürekli yenilenmektir.
Kuruluş | 1982
Eğitim dil(ler)i | İngilizce Türkçe
Rektör | Prof. Dr. Hamdullah Şevli
100 Yıl Üniversitesi adı nereden geliyor?​
Üniversitemiz aslında 1981 yılında kuruldu ama Meclis’ten geçmesi, resmi prosedürün tamamlanmasıyla 1982 yılında onaylanmış oldu. 1981 yılı darbeden hemen sonraki yıl ve Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100 yıl sonrası. Buna izafeten YYÜ ismiyle kuruluyor.

Vanda hukuk fakültesi var mı?​

Vanda hukuk fakültesi var mı?
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi iyi mi?​

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi iyi mi?
URAP’ın ilan ettiği verilere göre, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2019-2020 yılında Türkiye’deki devlet üniversiteleri genel sıralamasında 32. sırada iken, 2020-2021 yılında başarı çıtasını yukarı çekerek 30’uncu sıraya yükseldi.

Van 100 Yıl Üniversitesi kaç öğrenci var?​

6.185 ön lisans, 17.804 lisans, 4.948 yüksek lisans ve 510 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 24.764 öğrencinin aktif olarak eğitim-öğretim gördüğü Üniversitemiz, 1.720 akademik personel, 1.559 idari personel ve 1.357 geçici-sürekli işçi olmak üzere toplam 4.636 personel ile hizmetlerini sürdürmektedir.

Yüzüncü Yıl üniversitesi iyi mi?​

Van YYÜ URAP Başarı Sıralamasında Yükselişte URAP’ın ilan ettiği verilere göre, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2019-2020 yılında Türkiye’deki devlet üniversiteleri genel sıralamasında 32. sırada iken, 2020-2021 yılında başarı çıtasını yukarı çekerek 30’uncu sıraya yükseldi.
Van Üniversitesinde hangi bölümler var?​
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Denizcilik Fakültesi.
- Diş Hekimliği Fakültesi.
- Eczacılık Fakültesi.
- Edebiyat Fakültesi.
- Eğitim Fakültesi.
- Erciş İşletme Fakültesi.
- Fen Fakültesi.
- Güzel Sanatlar Fakültesi.

Van Yüzüncü Yil Üniversitesinde hangi bölümler var?​

Van Yüzüncü Yil Üniversitesinde hangi bölümler var?
Makine Mühendisliği. (Mühendislik Fakültesi) SAY.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi nde kaç tane öğrenci var?​

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi nde kaç tane öğrenci var?

Van Üniversitesi kaç öğrenci var?​

Van Yüzüncü Yıl Okul Öncesi kaç puan?​

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) 2020-2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puanı
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Okul Öncesi Öğretmenliği | 387,56066
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Matematik Öğretmenliği | 380,35808
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Hemşirelik (Fakülte) | 368,88382

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 20 Temmuz 1982 tarihinde 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. 1981 yılında kurulmuş olsa da resmi prosedürlerin tamamlanması ve Meclis'ten geçmesi sonucunda 1982 yılında onaylanmıştır. Üniversitenin adı da Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. yılına denk gelmesi sebebiyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak belirlenmiştir.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi devlet üniversitesidir. Eğitim dilleri arasında İngilizce ve Türkçe bulunmaktadır. Rektörü ise Prof. Dr. Hamdullah Şevli'dir. Üniversitenin hukuk fakültesi de bulunmaktadır.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 2019-2020 yılında Türkiye'deki devlet üniversiteleri genel sıralamasında 32. sırada yer almışken, 2020-2021 yılında 30. sıraya yükselmiştir. Bu başarı çizgisiyle dikkat çeken üniversite, toplamda 24.764 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Üniversitenin bünyesinde Denizcilik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Erciş İşletme Fakültesi, Fen Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi gibi çeşitli bölümler bulunmaktadır.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği, Mühendislik Fakültesi bünyesinde hizmet vermektedir. Ayrıca, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği ve Hemşirelik gibi bölümlerde öğrenci kabul etmektedir. Okul Öncesi Öğretmenliği için 387,56 taban puan, Matematik Öğretmenliği için 380,35 taban puan ve Hemşirelik için 368,88 taban puan geçerlidir.

Geri