AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YYU ders gecme notu kac?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

YYÜ ders geçme notu kaç?​

(4) DDS’de HBP’ye karşılık gelen ve başarılı kategorisinde değerlendirilen harf notlarını alabilmek için, öğrenciler final sınavından 100 üzerinden en az 45 almalıdır. HBP, 60 ve daha yüksek olan ancak final sınavında bu baraja takılan öğrenciler “DC” harf notu ile değerlendirilirler.

Transkript te Okd ne demek?​

ı) O.K.D. notu; sadece AKTS’ye dâhil edilen, yerel krediye ve GANO/YANO hesabına katılmayan ders notudur.

Öğrenci hangi durumlarda derse devam etmek zorunda değildir?​

Öğrenci hangi durumlarda derse devam etmek zorunda değildir?
Teorik dersin devam şartını sağlayan, ancak dersi tekrar almak zorunda kalan veya harf notunu yükseltmek amacı ile dersi tekrarlamak durumunda kalan öğrenciler, derse devam etmek zorunda değildir.

Tek derste devam zorunluluğu var mı?​

Tek derste devam zorunluluğu var mı?
MADDE 27 – (1) Tek ders sınavı normal eğitim-öğretim süresi içinde mezuniyeti için tek dersi kalan ve bu ders için devam zorunluluğunu yerine getirmiş olan öğrenciler için yapılan bir sınavdır.

FD kaç puan getirir?​

AA BA BB .. Sistemi 1
Not | Puan Aralığı (100’lü sistem) | Katsayı (4’lü sistem karşılığı)
CC | 70-74 | 2
DC | 65-69 | 1.5
DD | 60-64 | 1
FD | 50-59 | 0.5

Devam şartı var ne demek?​

Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80’dir. Rapor veya disiplin cezasıyla Üniversiteden uzaklaştırmadahil, herhangi bir gerekçeyle bir dersin devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Ff ile kalınan derste devam zorunluluğu var mı?​

Ff ile kalınan derste devam zorunluluğu var mı?
FF olarak kalınan ders seçildiği takdirde, devam zorunluluğu ve çakışma aranmaz. 7. Bu kural yönetmelik gereği yalnızca daha önce alınarak FF olarak kalınan dersin seçilmesi durumunda geçerli olup; yerine başka bir seçimlik ders alınması durumunda geçerli değildir.

Tek ders sınavı dönemlik mi?​

Tek ders sınavı dönemlik mi?
1) Tek ders sınavları güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra (2015-2016 akademik yılında bütünleme sınavlarından sonra) bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa açılır. 2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
Ff ile kalınan derse devam zorunluluğu var mı?​

YYÜ'de ders geçme notu, DDS (Ders Değerlendirme Sistemi) ve HBP (Harf Başarı Puanı) arasındaki ilişkiye dayanır. Öğrencilerin final sınavından 100 üzerinden en az 45 alması gerekmektedir. HBP 60 ve üzeri olan fakat final sınavında bu barajı geçemeyen öğrenciler, "DC" harf notu alırlar.

Transkriptte "O.K.D." notu, yalnızca AKTS'ye dahil edilen ve yerel kredi ile GANO/YANO hesabına katılmayan ders notunu ifade eder.

Öğrenciler, teorik dersin devam şartını sağlayan ancak dersi tekrar almak zorunda kalan veya harf notunu yükseltmek amacıyla dersi tekrarlayan durumlarda, derslere devam etmek zorunda değillerdir.

Tek derste devam zorunluluğu, normal eğitim-öğretim süresi içinde mezuniyeti için tek dersi kalan ve devam zorunluluğunu yerine getirmiş olan öğrenciler için geçerlidir.

FD harf notu, puan aralığı 50-59 olan dersler için 0.5 katsayıya sahiptir.

Devam zorunluluğu, bir yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az %70, uygulamalı dersler için %80 olduğunu belirtir. Herhangi bir nedenle devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci başarısız sayılır.

FF ile kalınan derste, devam zorunluluğu aranmaz ancak bu kural FF olarak kalınan dersin tekrar seçilmesi durumunda geçerlidir.

Tek ders sınavları, güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra olmak üzere bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa yapılır ve öğrencilerin bir kere girebilme hakkı vardır.

Geri