AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuzumuze masaj yaparsak ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.285
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yüzümüze masaj yaparsak ne olur?​

Yüz masajı tekniği, kan dolaşımını artırarak daha parlak ve genç bir cilt görünümü elde edilmesini sağlar. Düzenli yapılan yüz masajı gözle görülür bir fark yaratabilir. Yüz masajları ayrıca cildin uyarılarak toparlanmasına sıkılaştırılmasına ve kırışıklığın görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Yüz masajı ne sıklıkla yapılmalı?​

Yüz masajı ne sıklıkla yapılmalı?
Yüz yogası rutinimiz kişinin günlük takvimine göre değişmekle birlikte sabah ya da akşam rahat ve stressiz olduğunuz bir aralıkta tüm yüz rutini için haftada minumum 3 maksimum 5-6 gün yapılmasını öneriyorum. 1-2 gün mutlaka yüz kaslarımızı dinlendirmeliyiz.

Masaj uygulaması kimlere yapılmaz?​

Masaj uygulaması kimlere yapılmaz?
Düşük veya yüksek tansiyon problemi olan, damar rahatsızlıklarından şikayetçi olan kişilerde masaj uygulanmaz. Masaj grip, soğuk algınlığı gibi akut hastalıklar sırasında uygulanmaz. Düşük veya yüksek tansiyon problemi olan, damar rahatsızlıklarından şikayetçi olan kişilerde masaj uygulanmaz.

Asahi masajı nasıl yapılır?​

Orta parmaklarınızla gözlerinizin dış köşelerine bastırın. Nazikçe parmaklarınızı gözlerin iç köşelerine doğru kaydırın. Kısa bir ara verin, sonra parmaklarınızı yukarı doğru hareket ettirin. (Şekil 1) Ardından parmaklarınızı dıştan gözlerin iç köşelerine doğru bir kez daha hareket ettirin.

Yüz masajı yapmak doğru mu?​

Yüz masajı yapmak doğru mu?
Günlük kişisel bakım rutininiz içerisinde düzenli olarak yüz masajı uygulamak cildinizin yenilenmesine yardımcı olur. Rahatlama ve iyileştirici etkilerinin yanı sıra iyi bir yüz masajı; hem yaşlanma belirtilerine karşı mücadele eder hem de kan dolaşımınızı hızlandırır.

Yüz Masajı neye iyi gelir?​

Yüz Masajı neye iyi gelir?
Yüz masajının yararları nelerdir?
- Kasları gevşetir.
- Cilde canlı bir görünüm kazandırır.
- Kırışıklıkları azaltır ve oluşmasını önler.
- Şişkinliği önler ve kızarık görünümünü azaltır.
- Kan dolaşımını hızlandırır.
- Sarkmayı önler.
- Akne oluşumunu önler.
- Hücre yenilenmesine yardımcı olur.

Masaj hergün yapılır mı?​

Haftada 40 Saatten Fazla Masa Başındaysanız: İki Haftada Bir veya Ayda Bir. Eğer hayatınızın büyük çoğunluğu masa başında geçiyorsa, düzenli bir masaj programı bütün gün sıktığınız boynunuzu, bacaklarınızı ve kollarınızı rahatlatmanızı ve esnetmenizi sağlayabilir.

Hangi durumlarda masaj yapılmaz?​

Hangi durumlarda masaj yapılmaz?
Kas, lif,tendon kopmaları yada tahripleri, kas fıtıkları, kırık-çıkıklar ve açık yaralarda medikal masajın yapılması tavsiye edilmemektedir. Herhangi bir nedenle damar yapısının bozulduğu durumlarda da medikal masaj sakıncalıdır. Varis ve kanda pıhtı oluşumu hallerinde medikal masajdan uzak durmak gerekmektedir.

Hangi durumlarda masaj yapılmamalıdır?​

Hangi durumlarda masaj yapılmamalıdır?
Masaj işleminin kesinlikle uygulanmaması gereken hastalıklar; kemoterapi gören kanser hastalarına, deri altı enfeksiyonları, mantar, lenf bezlerinde büyüme, açık yaralara, varisler, ateşli hastalıklar, kalbinde pil olanlara, böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, Regl dönemindeki bayanlara ve ayrıca gebelik döneminde …

Korugi masajı nasıl yapılır?​

Parmak kıvrımlarınız saç çizginize denk getirerek boynunuza doğru gererek hafifçe bastırın. Ellerinizi birbirine kenetleyin ve başparmaklarınızı düz tutun. Ardından yanaklarınızı kulaklarınızın olduğu yöne doğru gerin ve boynunuza doğru indirin. Bu hareketi yüzünüzün her iki tarafına da 2 kez uygulayın.

Cildi gençleştirmek için ne yapmalı?​

Cildi gençleştirmek için ne yapmalı?
Yüz germe işlemini doğal yollarla da yapmak mümkün. Cilt bakımınızın ardından krem, serum ya da bakım yağı ile yüz masajı yaparak cildinizi toparlayabilir ve kaldırabilirsiniz. Masaj tekniği ile kan dolaşımını iyileştirebilir ve cildinde 1-2 ay gibi kısa sürede sıkılaşma ve gerginliği fark edebilirsiniz.
 
Yüz masajının cilde birçok olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Kan dolaşımını artırarak cildin daha parlak ve genç görünmesini sağlar. Ayrıca düzenli yapıldığında cildin uyarılmasına, sıkılaşmasına ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir. Yüz masajı ayrıca kasları gevşetir, cilde canlı bir görünüm kazandırır, şişkinliği önler, kızarık görünümü azaltır, sarkmayı engeller, akne oluşumunu önler ve hücre yenilenmesine yardımcı olur.

Yüz masajının sıklığı konusunda ise genelde haftada 3 ila 6 kez uygulanması önerilmektedir. Ancak bu kişinin bireysel tercihine, cilt tipine ve ihtiyacına göre değişebilir. Yüz masajı yaparken özellikle dikkat edilmesi gereken durumlar da mevcut. Düşük veya yüksek tansiyon sorunu olan, damar rahatsızlıkları bulunan kişilere masaj uygulanmamalıdır. Ayrıca grip veya soğuk algınlığı gibi akut hastalıklar sırasında da masaj yapılmamalıdır.

Masajın genel sağlık açısından faydalarının yanı sıra, belirli durumlarda masajın yapılmaması gereken durumlar da vardır. Örneğin, kas, lif, tendon kopmaları veya tahriplerinde, kas fıtıklarında, kırık veya çıkıklarda, açık yaralarda veya varislerde masaj uygulanmamalıdır. Kemoterapi gören kanser hastaları, deri altı enfeksiyonları, mantar enfeksiyonu, lenf bezlerinde büyüme, varisler, ateşli hastalıklar gibi durumlarda da masaj yapılmamalıdır.

Cildi gençleştirmek için yüz masajı yapmak harika bir yöntem olabilir. Yüz germe işlemlerini doğal yollarla yapmak isteyenler için yüz masajı, kan dolaşımını artırarak cildin sıkılaşmasına ve gençleşmesine yardımcı olabilir. Ancak her zaman dikkatli olmalı ve belirli sağlık durumlarına dikkat etmelisiniz. Eğer belirli bir sağlık sorunuz varsa veya tedavi görüyorsanız, masaj uygulamadan önce bir uzmana danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst