AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuzuk oyunu nasil oynaniyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Yüzük oyunu nasıl oynanıyor?​

· Seçilen kişi, diğer oyunculardan birinin adını tahmin eder. Eğer bilirse ebe o kişi olur, fakat bilemezse sıra onun seçtiği kişiye geçer. · Ebe mendille diğer kişinin eline vurarak bu sefer,”Yüzük kimde?” diye ona sorar. Oyun bu şekilde yüzük bulunana kadar devam eder.

Fincan ve yüzük nerede oynanır?​

Fincan ve yüzük nerede oynanır?
Köylerde eskiden kış aylarında, köy halkı akşamları toplanıp, FİNCANDA YÜZÜK OYUNU oynarlardı. Her akşam farklı bir evde oynanan bu oyun, şimdilerde Geyve’de unutuldu denilecek kadar sayıları az köylerde çok nadir oynanır oldu.

Evde yüzük oyunu Nasıl Oynanır?​

Evde yüzük oyunu Nasıl Oynanır?
Bir oyuncu tüm mendilleri teker teker içine yüzük saklıyormuş gibi yaparak yerleştirir. Karşı takımın oyuncuları yüzüğü bulmaya çalışır. Oyun aralarında bağlama ve çeşitli çalgılar eşliğinde maniler söylenerek rakipler birbirlerine meydan okur.

Sinsin oyunu ne demek?​

Sinsin eski Türk kültürel ögelerini barındırması açısından ilginç bir oyundur. Davul, ateş ve ateşin etrafında özel dans figürleri ile dönen oyuncu Eski Türk kültürünün şamanist kalıntılarını bize göstermektedir. Ateşin etrafında dans eden oyuncu daima tetiktedir ve sık sık kalabalığı dikkatlice izlemektedir.

Üşüdüm oyunu nasıl oynanır?​

Üşüdüm oyunu nasıl oynanır?
İki grup karşı karşıya sıralanır. Sırayla karşılıklı şarkı söylerler. söyleyen taraf diğer tarafa doğru ilerler son söyleyen grup diğer gruptan birini asılıp almaya çalışırlar. Alabilirlerse alınan kişi diğer gruba geçer.

Fincan oyunu ne demek?​

Fincan oyunu ne demek?
takımlardan biri tepside kapalı duran 7 ya da 9 fincandan birinin altına bir yüzük saklar, karşı takım da fincanları tek tek açarak yüzüğü birinci ya da sondan birinci açışta bulmaya çalışır. kazanan taraf sonraki turda yüzüğü saklar. oyunun espirisi yüzüğü saklayan takımın fincanları tepsiye nasıl dizdiğinde yatar.

Sinsin oyunu hangi yöreye ait?​

ankara, kızılcahamam yöresinde düğünlerde, yatsıdan sonra meydana yakılan dev bir ateş, davul zurna eşliğinde, ateşin etrafında oynayan insanlar, oyun esnasında ateşin üzerinden atlayanların oluşturduğu bir eğlence, bir tür halk oyunu.

Sinsin halayı nedir?​

Sinsin halayı nedir?
Sinsin, bir grup insanın düğün törenlerinde oynadıkları ateş temelli bir oyundur. Sinsin oyun adı Türkçe dışında Gagauzcada zarf olarak (sinsin “gizlice”) yaşamaktadır ve bu oyun tespit edebildiğimiz kadarıyla Türkiye dışında görülmemektedir.

Üşüdüm oyunu nedir?​

Üşüdüm oyunu nedir?
Üşüdüm Oyunu Sırayla karşılıklı şarkı söylerler. söyleyen taraf diğer tarafa doğru ilerler son söyleyen grup diğer gruptan birini asılıp almaya çalışırlar. Alabilirlerse alınan kişi diğer gruba geçer. Alınamadığı zaman oyun diğer gruba geçer.

Yüzük oyununu oynamak için bir kişi diğer oyunculardan birinin adını tahmin etmeye çalışır. Eğer doğru tahmin yaparsa o kişi ebe olur, yapamazsa sıra diğer oyuncuya geçer. Ebe, mendille diğer kişinin eline vurarak "Yüzük kimde?" diye sorarak oyuna devam eder ve yüzüğü bulmaya çalışırlar. Oyun bu şekilde devam eder.

Fincan ve yüzük genellikle köy toplantılarında, özellikle kış aylarında oynanır. Eskiden köylerde sıkça oynanan bu oyun günümüzde nadir olarak bazı köylerde oynanmaktadır. Geyve gibi yerlerde unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan biridir.

Evde yüzük oyunu oynamak için bir oyuncu tüm mendilleri içine yüzük saklanmış gibi yerleştirir. Karşı takımın oyuncuları yüzüğü bulmaya çalışırken aralarında maniler söylenir ve çeşitli çalgılar eşliğinde eğlenceli bir atmosfer oluşur.

Sinsin oyunu, eski Türk kültürüne ait ögeleri içeren ilginç bir oyundur. Davul, ateş ve özel dans figürleriyle oynanır ve eski Türk kültürünün şamanist unsurlarını yansıtır. Oyuncular ateşin etrafında dans ederken dikkatli bir şekilde izlerler ve izleyicilere kültürel bir deneyim yaşatırlar.

Üşüdüm oyununda iki grup karşı karşıya sıralanır ve sırayla şarkı söylerler. Son söyleyen taraf diğer gruptan birini almak için ilerler ve eğlenceli bir şekilde oyun devam eder. Alınan kişi diğer gruba geçer ve oyunun heyecanı artar.

Fincan oyununda ise takımlardan biri fincanların altına saklanmış yüzüğü bulmaya çalışır. Tepsiye konmuş fincanları tek tek açarak yüzüğü bulmaya çalışırlar. Oyunun esprisi yüzüğü saklayan takımın taktiklerine dayanır ve kazananlar yüzüğü saklarlar.

Sinsin oyunu genellikle Ankara, Kızılcahamam yöresinde düğünlerde oynanır. Davul-zurna eşliğinde ateşin etrafında oynayan insanlar, ateşin üzerinden atladıkları bir eğlence sunarlar.

Sinsin halayı, düğün törenlerinde oynanan ateş temelli bir oyundur ve genellikle Türk kültüründe yer alır. Sinsin oyunu Türk kültüründe önemli bir yere sahipken, diğer kültürlerde pek rastlanmaz.

Üşüdüm oyunu ise gruplar arasında şarkı söyleyerek ve eğlenerek oynanan bir oyundur. Oyunun amacı diğer grup üyelerini alıp kendi grubunu güçlendirmektir. Eğlenceli ve rekabetçi bir havada oynanan bu oyun genellikle topluluklar arasında bağ oluşturmak için oynanır.

Geri