Yuzugun yapiminda kullanilan malzemeler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüzüğün yapımında kullanılan malzemeler nelerdir?​

Takı Yapımı için Gereken Malzemeler Nelerdir?

Tamtur alırken nelere dikkat edilmeli?​

Tamtur pırlanta satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu parmak ölçüsünün tam olarak alınmasıdır. Tamtur pırlanta yüzüklerde yüzüğün her yerinde taş olduğundan boyut küçültme ve küçültme işlemi diğer yüzüklerde olduğu gibi yapılamamaktadır.
Çelik yüzük nasıl daraltılır?
Çeliğin ne kadar dayanıklı olduğundan ve zaten çelik takıların bu denli sevilmesinin en önemli nedenlerinden birinin bu olduğundan bahsettik, bu dayanıklılık çelik yüzüklerin küçülttürülmesini de imkânsız kılıyor. Yani çelik yüzükleri küçültmek mümkün değil, ayrıca çelik yüzük daraltma da yapılamıyor.
Dar gelen yüzük genişletilir mi?
Yüzüğünüz parmağınıza dar geliyorsa; parmağınıza dar gelen alyansı bir kuyumcuya götürüp kalıp yardımıyla 1 – 2 numara genişlettirebilirsiniz. Yüzük daraltma işlemi yüzükten parça kesileceği için modele göre yapılabilmektedir.

Akrilik yüzük nasıl yapılır?​

Corian ile Akrilik Yüzük Nasıl Yapılır
- Adım 1: Bir Delik İşaretleme ve Delme.
- Adım 2: Kaydırma Testeresinde Kesme.
- Adım 3: Delik ve Parlatma Kenarlarının ve İç Kısmının Boyutlandırılması
- Adım 4: Dış Tarafı Şekillendirme.
- Adım 5: Son Şekillendirme ve Parlatma.
- Adım: Fotoğrafını çekin, Giyin veya Satın!

Yüzük nerede yapılır?​

Varlıkları tarih öncesi çağlara dayanan yüzüğün ilk örnekleri Tunç Çağı’nda görülür. Bunlar çok kaba biçimde yapılmış çemberlerdir. Ancak Girit ve- Miken uygarlıklarında (MÖ 1800) ince bir işçilikle süslenmiş yüzükler yapılmaya başlanmıştır.
Tam tur kaç karat olmalı?
Yani 1 karat tamturda eğer 25 adet taş bulunuyorsa her biri 0,04 karat olan taşlardan oluştuğu anlaşılmalı. Diğer pırlanta yüzüklerde olduğu gibi pırlanta tamtur yüzük satın alırken karatına olduğu gibi pırlantanın rengine de dikkat etmek gerekir.
Tamtur alyans yerine geçer mi?
yan yana siralanmis minik pirlantalardan olusan yuzuk, alyans olarak da kullanilabiliyor.

Parmağa büyük gelen yüzük nasıl küçültülür?​

Parmağa büyük geldiğinde küçültmek gerekebilir. Pırlanta tektaşlar, kuyumcu tarafından özel ölçülerde küçültülebilir. Yüzüğün alt kısmından kesilerek daraltma işlemi uygulanır. Gelişen teknolojilerle birlikte lazer uygulamasıyla kesim işlemi yapılır.

Yüzük küçülür mü?​

Yüzük küçültmek ya da büyütmek istediğinizde bunu kendi başınıza da yapabilirsiniz. Bunun en iyi yöntemi ayarlanabilir yüzük almaktır. Ayarlanabilir yüzük aldığınızda yüzüğü istediğiniz gibi küçültüp büyültebilirsiniz. Parmağınızın ölçüsü sıklıkla değişiyorsa ayarlanabilir yüzükler en iyi seçenektir.
Yüzük küçültme işlemi ne kadar sürer?
Bir yüzüğün büyültme ve küçültme işlemi ortalama 10 dakika sürüyor.

Geri