AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuzme antrenorlugu belgesi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Yüzme antrenörlüğü belgesi nasıl alınır?​

Antrenörlük kurslarına katılım için lise mezunu olmanız gerekmektedir. Antrenör eğitimlerinde en yetkili kurum ilgili federasyondur. Yüzme antrenörlük kursu 2 haftayı kapsayan bir süredir. Teorik ve Uygulamalı eğitim sonunda sınavda başarılı olanlar bu belgeyi alabilirler.

2 seviye antrenörlük belgesi nasıl alınır?​

Besyo – Spor Bilimleri Antrenörlük DIŞI Mezunları Başarılı olursa 2. Kademe Temel Antrenörlük belgesi alır. Bu yolla sadece 1 ders için antrenörlük belgesi alınabilir. 2: İlgili spor dalında en az bir dönem eğitim alanlar, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında yardımcı antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.

Antrenörlük kademeleri nedir?​

Antrenörlük kademeleri nedir?
Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca antrenörlük yaptığını ve ilgili spor dalında en az 2 seminere katıldığını belgeleyenlere, başvurusu halinde IV. Kademe (Başantrenör) antrenör belgesi doğrudan verilir.

Binicilik antrenörü nasıl olunur?​

Binicilik antrenörü nasıl olunur?
Nasıl Olunur? Meslek yüksekokullarının 2 yıllık Atçılık ve Antrenörlüğü programından mezun olanlara Türkiye Jokey Kulübü’ne gerekli evraklarla başvurmaları takdirde antrenörlük lisansı verilir. Bu kişiler lisans verilme tarihinden itibaren mesleklerini icra edebilirler.

At Antrenörlüğü kaç puan?​

Atçılık ve Antrenörlüğü bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Atçılık ve Antrenörlüğü bölümü toplam 10 adet üniversitede bulunmaktadır….Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü (2 Yıllık)
Üniversite | ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Bölüm Adı | Atçılık ve Antrenörlüğü
Puan Türü | TYT
Kontenjan (2021) | 40+1
Taban Puan (2021) | 220,01

Antrenörlük belgemi nasıl alabilirim?​

Temel eğitim başvuruları ve eğitimleri yılda 3 veya 4 kere Anadolu Üniversitesi tarafından açılmaktadır. Başvuruları ve kursları BURADAN takip edebilirsiniz. Sınavda başarılı olmaları sonrasında açılacak olan uygulama eğitimine katılıp başarılı olmaları durumunda antrenörlük belgesi almaya hak kazanırlar.

1 kademe yüzme antrenörlük kursu ne zaman?​

1 kademe yüzme antrenörlük kursu ne zaman?
Yüzme 1. Kademe Yardımcı Antrenör Kursu 16-20 Şubat 2022 tarihleri arasında GSB Rize Yüzme Havuzu ve Tesislerinde yapılacaktır. Teorik dersler havuz içerisinde bulunan toplantı salonunda yapılacaktır.

Antrenörlük belgesini kimler alabilir?​

Antrenörlük belgesini kimler alabilir?
a) İlgili spor dalında en az iki dönem eğitim aldığını belgeleyenler, temel eğitim ve sınavından muaf olup, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında ilgili federasyon tarafından açılan uygulama eğitimi ve sınavına katılarak başarılı olmaları halinde temel antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.
Kaç kademe antrenörlük vardır?​
MADDE 8 – (1) Antrenör eğitim programı, federasyonların, gençlik ve spor il müdürlükleri ile sporla ilgili diğer kurum ve kuruluşların ihtiyaçları esas alınarak temel eğitim ve uygulama eğitimi olarak düzenlenir. MADDE 9 (1) Temel eğitim beş kademe olarak düzenlenir.

Antrenörlük belgesi almak için yapılması gerekenler ve süreçlerle ilgili detaylı bilgi verilmiş. Antrenörlük belgesi almak isteyen kişilerin lise mezunu olmaları gerektiği belirtilmiş ve en yetkili kurumun ilgili federasyon olduğu vurgulanmış. Yüzme antrenörlük kursunun 2 hafta süreceği, teorik ve uygulamalı eğitimin ardından sınavda başarılı olanların belge alabilecekleri ifade edilmiş.

2. seviye antrenörlük belgesiyle ilgili olarak Besyo – Spor Bilimleri Antrenörlük DIŞI mezunlarının bu belgeyi alabilecekleri bilgisi verilmiş. Yalnızca 1 ders için antrenörlük belgesi alınabileceği ve ilgili spor dalında en az bir dönem eğitim almış olanların yardımcı antrenörlük belgesine hak kazanabileceği belirtilmiş.

Antrenörlük kademeleri hakkında belirli kriterlerin yerine getirilmesi durumunda, kademeli olarak yükselebileceği anlatılmış. Kıdemli Antrenör belgesini alan ve belirlenen şartları sağlayanların Başantrenör belgesi alabileceği bilgisi paylaşılmış.

Binicilik antrenörü olmak için Meslek Yüksekokullarının Atçılık ve Antrenörlüğü programından mezun olmanın ve Türkiye Jokey Kulübü'ne başvurmanın gerektiği açıklanmış.

At Antrenörlüğü bölümüne giriş puanları hakkında bilgi verilmiş. Atçılık ve Antrenörlüğü bölümünün puan türü, kontenjanı ve taban puanı hakkında detaylar sunulmuş.

Antrenörlük belgesini alabilme süreciyle ilgili Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan eğitimlerin ve sınavların takip edilmesi gerektiği belirtilmiş.

Sonuç olarak, antrenörlük belgesiyle ilgili önemli bilgiler ve süreçler hakkında detaylı açıklamalar yapılmış ve belirli kademelerde ilerlemenin sağlanabileceği vurgulanmış.

Geri