Yuzen bir cismin agirligi var midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
241.043
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yüzen bir cismin ağırlığı var mıdır?​

Yüzen cisimlerde FK, G ye eşit olduğundan yüzen cisimler ağırlıkları kadar sıvı taşırır. Dolayısıyla kapta ağırlaşma meydana getirmezler.

Suda yüzme ve batma neye bağlıdır?​

Maddelerin su içerisinde yüzmesi veya batması suyun kaldırma kuvveti ve cismin yoğunluğu ile ilgilidir. Cismin yoğunluğu ve sıvının ya da suyun yoğunluğundan fazla ise cisim batar. Cismin yoğunluğu sıvının ya da suyun yoğunluğundan az ise cisim su üzerinde yüzer.
Taşan sıvının ağırlığı neye eşittir?
Taşan sıvının hacmi, X cisminin hacmine eşittir. Taşan sıvının ağırlığı, kaldırma kuvvetine eşittir.
Dünyada bir cismin ağırlığı nasıl hesaplanır?
Dünya’nın kütlesi, Newton’un kütleçekim yasasıyla hesaplanmıştır. Bunun için kütlesi bilinen herhangi bir cisim kullanılabilir. 1 kg kütleye sahip bir cismi referans alır, Dünya’nın yarıçapını ve kütleçekim sabitini yerine koyarsanız Dünya’nın kütlesi olan 6.0×10²⁴ kg elde edersiniz.

Kütlesi fazla olan madde suda batar mı?​

Su ile hacmi eşit olan cisimlerin kütleleri büyükse yoğunlukları da büyük olacak ve su dibine batacaktır. Ancak hacimleri suyla eşit olan cisimlerin kütleleri az ise yoğunlukları da az olacak ve su yüzeyinde yüzecektir.

Kaldırma kuvveti nasıl hesaplanır?​

Genel hatlarıyla bu kaldırma kuvveti Fb = Vs × D × g denklemiyle hesaplanabilir; burada Fb, nesne üzerine etkiyen kaldırma kuvveti; Vs, nesnenin sıvı içerisindeki hacmi; D, nesnenin bulunduğu sıvının yoğunluğu ve g, yer çekimi kuvvetidir.
Hangi özelliğe sahip olan cisimler bir sıvıda yüzerler?
Özet. Arşimet İlkesi: Sıvıya atılan bir cisme yerini değiştirdiği sıvı ağırlığı kadar kaldırma kuvveti sıvı tarafından uygulanır. Bunu test etmek için alkol veya suyu seçebilirsiniz. Özkütlesi test ettiğiniz sıvının özkütlesinden küçük olan cisimler sıvıda yüzer.
Taşan suyun hacmi neye eşittir?
Cisim battığı kadar su taşırır. Battığı hacim kadar suyun yerini kaplıyor yani. Batıyorsa hacmi kadar taşar, batmıyorsa taşan suyun ağırlığı kendi ağırlığına eşit olana kadar batar diye genelleştirebiliriz.
Ağırlık, bir nesnenin üzerindeki yerçekimi kuvveti olarak tanımlanır. Bilim adamları bu cümleyi w = m x g veya w = mg şeklinde bir denklemle ifade ederler. Ağırlık bir kuvvet olduğundan, X Kaynağı araştır bilim adamları denklemi şu şekilde de yazar: F = mg. F = ağırlık sembolüdür, Newton (N) olarak ölçülür.
 
Geri
Üst