AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuzen Adalar tabiat Parki nerede?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüzen Adalar tabiat Parkı nerede?​

Yüzen Adalar, Bingöl’ün Solhan ilçesinin Hazarşah köyü Aksakal mezrasında yer alan ilginç bir krater gölü. Turnalar Gölü olarak isimlendirilmiş gölet Bingöl-Solhan karayolundan sapınca 5 km kadar içeride yer alıyor.

Solhan yüzen ada nerede?​

Bingöl Yüzen Ada, Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü’ndeki Turna Gölü’nün üzerinde bulunuyor. Halkın, gölün çevresindeki uzun ve sık otları yakmasıyla keşfettiği Bingöl Yüzen Ada, olağanüstü bir tabiat olayı olarak görülüyor.
Tortum Gölü nerededir?
Tortum Gölü, Erzurum ilinin Uzundere ilçesi sınırlarında Tortum Çayı üzerinde 18. yüzyılda oluşmuş, Heyelan set gölüdür. Kemerlidağ yamacından kopan kalker blokları çayın önünü kapatmış, yaklaşık 50 m yüksekten düşen sular Tortum Şelalesini oluşturmuştur.

Tortu Şelalesi Nerede?​

Tortum Şelalesi, Erzurum/Tortum Tortum Çayı’nın üzerinde oluşan Tortum Gölü’nün sonunda bulunan bir şelaledir.

Bingöl yüzen adalar nerede?​

Yüzen Adalar Tabiat Anıtı tamamen doğal oluşum olup Solhan-Bingöl karayoluna 4,5 kilometre uzaklıktaki tabiat anıtıdır. Solhan ilçesi Hazarşah Köyü, Aksakal Göl mezrasındaki Ada, yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir.
Muş’un en meşhur şeyi nedir?
Muş Hakkında Kısa Bilgi; Tarihte, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan, Malazgirt Zaferinin kazanıldığı ve Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Muş’un lalesi, üzümü, Velikanı peyniri ve kilimi meşhurdur. İlk çağlarda bu bölgeye ”Taron ve Tarun” denmekteydi. M.S. 4 yüzyılda Muş şehrini, Urartu Kralı Muşet kurmuştur.

Erzurum neyi ile ünlü?​

Erzurum ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Erçek Gölü sodalı mı?​

Van Gölü havzasında, 114 km² yüzey alanıyla, Van Gölü’nden sonraki en büyük göldür. En derin yeri 40 m olup ortalama derinlik 18,45 m’dir (Sarı ve İpek, 1998). Gölü besleyen tek akarsu gölün doğusundan dökülen Memedik Deresi’dir. Erçek gölü, Van Gölü’nün doğusunda, tuzlu ve sodalı suyu olan bir göldür.
Büyükçekmece Gölü hangi oluşuma örnektir?
Terkos, Büyükçekmece ve Küçükçekmece gölleri gibi. Heyelan set gölleri: Heyelan sonucu kayan kütlenin akarsu vadilerini kapatması sonucu oluşur.

Geri