AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuzdeki benler nasil gecer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüzdeki benler nasıl geçer?​

Hint yağı ve karbonat birlikte kullanıldığında vücuttaki ve yüzdeki benleri yok etmek için güçlü bir iksir oluşturur. 1 yemek kaşığı karbonat ile 2 yemek kaşığı Hint yağını karıştırıp benlere sürün. Birkaç saat benlerin üzerinde bekleyip yıkayın. Bu formüle haftada 2 kez devam edin.

Sonradan çıkan et beni nasıl geçer?​

Temizlediğiniz bölgeyi tamamen kuruladıktan sonra kürdan yardımıyla nazikçe kaşıyın. Sonrasında pamuğu elma sirkesine batırıp benin üzerine yara bandıyla yapıştırın. Bu şekilde pamuğu et beninin üzerinde bir gece bekletin. Sabah olunca bandı çıkarın ve bölgeyi ılık su ile durulayın.
Yüzdeki benler neden oluşur?​
Benler cilde renk veren hücrelerin cilt altında normalden farklı şekilde yerleşmesi ile oluşmaktadır. Ben oluşumuna neden olan en önemli faktör ailesel geçiştir.

Yüzdeki benler kendiliğinden geçer mi?​

Yüzdeki benler kendiliğinden geçer mi?
Benlerin kendilerine özgü bir yaşam döngüsü vardır. Birçok ben oluşumunu takip eden uzun yıllar çeşitli değişimler gösterebilir. Bazıları kendiliğinden kaybolabilir. Bu değişimler yavaş yavaş olur.

Et beni ne kurutur?​

Et beni ne kurutur?
Güçlü bir antiseptik olan limon suyu, et benindeki hücrelerin yapısını bozarak kurumasına yardımcı olur. Kuruyan et beni bir süre sonra kendiliğinden düşer. Limon suyunu sorunlu bölgeye uygulamadan önce et benini ve çevresini temizleyip iyice kurutun.

Et beni koptu ne olur?​

Et beni hastanede steril ortamda doktorlar tarafından alınmalıdır. Et beni koparma, hastane ortamında yapıldığında sağlık açısından herhangi bir zarar teşkil etmez.

Suratta ben neden çıkar?​

Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.

Yüzdeki benlerin nasıl geçebileceği ve et benlerinin nasıl kurutulabileceği hakkında bilgi verilmiş. Ayrıca benlerin neden oluştuğu ve kendiliğinden geçip geçmediği konularına da değinilmiş. Beni koparsanız ne olacağı ve yüzdeki benlerin çıkma nedenleriyle ilgili bilgi verilmiş. Eğer benler hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa veya başka konularda yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri