Yuzde krem varken namaz kilinir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yüzde krem varken namaz kılınır mı?​

Ele ve yüze alkol içeren krem, kolonya sürmek abdesti bozmaz. Ama abdest aldıktan sonra namaza durmadan önce alkol içeren krem sürdüyseniz hassasiyetten ötürü elinizi yıkamanızda fayda var. Aynı şey kolonya için de geçerlidir. Kolonya sürmek abdesti bozmaz.
Sürmeden abdest geçer mi?
Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Yüzde fondöten varken abdest alınır mı?
Kişi namahreme görünmeden tüm gün evde dursa dahi yüzünde makyaj var ise vakit namazları için makyajını silmelidir. Eğer yüzde kullanılan bu makyaj malzemeleri, ciltte tabaka oluşturmuyorsa yağ gibi akıp gidiyorsa abdeste ya da gusle herhangi bir engeli bulunmaz.

BB krem ile abdest alınır mı?​

Abdest aldıktan sonra CC kreminizi veya BB kreminizi sürerseniz gün içinde tekrar abdest alacağınızda; üzerinden suyla mesh ederek abdestinizi alabilir, isterseniz tekrar sürebilirsiniz.
Alkollü içeren krem namaza mani mi?
Fetvaya göre temizlik için kullanılan kolonya ve parfüm abdesti bozmaz. Sual: içinde alkol bulunan cilt kremi veya kolonya abdesti bozmaz mı? Bozmaz, namaza da mani olmaz.
Vajinaya krem sürmek abdesti bozar mı?
Hangi yoldan olursa olsun fitil kullanmak, gusül abdestini gerektirmez.

Gusül abdesti ne olursa kabul olmaz?​

OJE: Vücut üzerinde boya, oje gibi tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddelerin bulunması halinde abdest ve gusül geçerli olmaz. Abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir. KINA VE JÖLE: Deri üzerinde tabaka oluşturmayan saç boyası, jöle, kına gibi maddeler abdest ve gusüle engel olmaz.
Göz sürmesi neden yapılır?
İsmid Sürmesi, aynı adlı doğal bir taşın ufalanması ve toz halinde çekilmesiyle elde edilir. Ek kozmetik unsur içermeyen bu makyaj materyali “toz sürme”dir. Toz sürme, krem malzemesiyle muamele edilince “krem sürme” haline getirilir. İçinde kimyasal ajan olarak antimon, çinko ve sülfür bulunur.
BB Glow abdest geçirir mi?
*Alerjik reaksiyonlara sebep olmaz. Alman Derma Test Lab. onaylıdır. *Porları tıkamaz, cilt hava alır, cilt su geçirir dolayısıyla abdest alınması yönünden sakıncası yoktur.

Eyeliner sürmek abdesti bozar mı?​

Tıpkı eyeliner işlemi ve microblading işlemi gibi abdest geçirmeme gibi bir durumu bulunmamaktadır. Bu işlemi uygulatmak isteyen birçok insan bu konu sebebiyle kararsız kalmaktadır. Ancak makyaj kolaylığı olarak görülen bu işlemlerin dinen bir zararı olmadığı söylenmektedir.
BB krem makyaj bazı olarak kullanılır mı?
Açılımı “Blemish Balm” olan BB krem, “kusur kapatıcı krem” anlamına geliyor. Bu kremi tek başına ya da makyaj bazı olarak rahatlıkla kullanabilirsin.
Alkollü kıyafetle namaz kılınır mı?
Şarap dışında kalan ve içildiği zaman sarhoş eden sarhoşluk veren şeylerin yasak olduğuna dair herhangi bir delil yoktur. “Ebu Yusuf ve Ebu Hanif’e göre, bunlar necis değildir ve sarhoş olmak için içilmeleri haramdır. Ama namaz yerlerine ya da elbiseye dökülmeleri halinde abdesti etkilemez.”

Alkol namaza mani midir?​

Kur’an-ı Kerim’e göre sarhoş edici özelliği bulunan alkolün her türlüsü haramdır. Ancak örneğin etil alkol gibi sarhoş etmeyen ve içilemeyen alkoller haram değildir. Elmalılı Hamdi ispirto, bira gibi alkollerin içilmeyip elbiseye ya da bedene sürülmesi namaza mani olur denemez demiştir.
Rahime fitil koymak abdesti bozar mı?
Hangi yoldan olursa olsun fitil kullanmak, gusül abdestini gerektirmez. Ama namaz için abdest tazelemek gerekir.
Kadın doktoruna gittikten sonra gusül gerekir mi?
CEVAP: Jinekolojik muayeneden sonra gusül abdesti almak gerekmez. Namaz kılınacağı zaman abdest alınması yeterlidir. Gusül almayı gerektiren durumlar; cinsel ilişki, rüyada veya uyanıkken boşalma ve kadınların adet ve lohusalık bitimidir.
 
Geri
Üst