AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yuzde Ben artisi neden olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yüzde ben artışı neden olur?​

Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.
Kafada çıkan ben nedir?
Benin oluşumundaki en büyük etken ailesel geçiş olarak görülmektedir. Özellikle açık tene sahip, renkli gözlü kişilerde ortaya çıkmaktadır. Nedeni ise bu kişilerin cildinin Güneş karşısında kolay yanmasıdır. Yukarıda sayılan etkenler doğrultusunda sarı ve kızıl saçlı olanlarda da ben çıkma ihtimali yüksektir.

Benler nasıl çıkar?​

Özellikle açık tenli kişilerde sonradan ben oluşumu daha yaygın olarak görülmektedir. Sonradan oluşan benler genellikle dış etkiler nedeniyle oluşmaktadır. Güneşin olumsuz etkileri, kullanılan kozmetik ürünler gibi dış etkiler genellikle sonradan oluşan benlere neden olmaktadır.
Yüzdeki sonradan çıkan benler nasıl yok edilir?
Bir damla iyotu benin üzerine dökün ve kurumasını bekleyin. Günde iki kez olmak üzeri iyot tedavisini her gün uygulayın. Benin üstüne ve çevresine tahrişten koruması için vazelin sürmeyi unutmayın. İyotu yemek yerine üzerine uygulamak daha iyi bir tedavidir.

Kafa derisinde ben olur mu?​

NEVUS SEBASE Bu tür benler genellikle kafa derisinde ve ensede görülür. Sarı renkte, pürüzsüz ve kenarları hafifçe yükselen bir tabakadan oluşur. Boyutu 1-2 cm çapındadır. Zamanla büyüme gösterebilir.
Kafada çıkan ben için hangi doktora gidilmeli?
Rahatsızsanız ya da bir hastalığa yol açacağını düşünüyorsanız et beni için, hastanelerin cildiye ve genel cerrahi bölümlerine başvurmanız gerekmektedir.

Normal ben nasıl geçer?​

1 yemek kaşığı karbonat ile 2 yemek kaşığı Hint yağını karıştırıp benlere sürün. Birkaç saat benlerin üzerinde bekleyip yıkayın. Bu formüle haftada 2 kez devam edin. Elma sirkesi de benlerden kurtulmanızı sağlayacak doğal yollardandır.
Yüzdeki küçük benler nasıl geçer?
Hint yağı ve karbonat birlikte kullanıldığında vücuttaki ve yüzdeki benleri yok etmek için güçlü bir iksir oluşturur. 1 yemek kaşığı karbonat ile 2 yemek kaşığı Hint yağını karıştırıp benlere sürün. Birkaç saat benlerin üzerinde bekleyip yıkayın. Bu formüle haftada 2 kez devam edin.

Geri