- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yüzde 10 luk dilim üniversite nedir?
İKİNCİ ÖĞRETİMDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN BÜTÜN DERSLERİ EN AZ DD İLE GEÇMELERİ VE KENDİ SINIFLARINDAKİ EN BAŞARILI %10’LUK DİLİME GİRMELERİ DURUMUNDA TAKİP EDEN DÖNEMDE 1. ÖĞRETİM HARCI ÖDEMESİNİ AMAÇLAYAN BİR SİSTEMDİR.Yüzde 10 luk dilime nasıl girilir?
Yüzde onluk dilime girmek için bir sınırlama yoktur. Yani üniversite bitinceye kadar yüzde onluk dilime girerseniz kalan dönemlerde cüzi bir miktar harç ödemesi yapmanız gerekir. Genellikle bu oran ‘dir. Örneğin ikinci öğretim okumaktayken dönemlik 700 TL ödüyordunuz ve başarılık olarak %10’luk dilime girdiniz.
10 giren öğrenciler nedir?
Her yarıyılın sınavları sonunda (bütünleme sınavı sonrası, yaz okulu öncesi) ikinci öğretim programında, bulundukları döneme kadar ki derslerden tekrar dersi olmayan, alması gereken tüm dersleri almış ve ilk %10`a giren öğrenciler belirlenir.
Alttan dersi olan yüzde onluk dilime girebilir mi?
yasa şu şekilde işliyor: alttan dersiniz olmayacak ve sınıfınızın başarı durumuna göre güz/bahar yarıyılında yüzde 10’luk dilime girmeniz gerekiyor. kısaca, sınıfta en yüksek not ortalamasına sahip yüzde onluk dilimde olmanız gerekir. fakat bu yeterli değil, aynı zamanda altta ders bırakmamanız lazım.Yüzde onluk dilim dönemlik mi?
%10’luk başarı dilimi dönemliktir. Yani ikinci öğretimden birinci öğretime yarıyıl sonunda geçiş yapılabilir. Bahar yarıyılından itibaren birinci öğretim öğrencisi sayılırsınız. Ancak %10’luk dilim sonuçları genellikle harç ödeme süresinden sonra açıklanıyor.
10 luk dilim dönemlik mi?
%10’luk başarı dilimi dönemliktir. Yani ikinci öğretimden birinci öğretime yarıyıl sonunda geçiş yapılabilir. Örneğin güz döneminde ortalamanızı çok yüksek tutarak sınıfınızda %10’luk başarı dilimine girdiniz. Bahar yarıyılından itibaren birinci öğretim öğrencisi sayılırsınız.
İkinci öğretim, çeşitli eğitim programlarında verilen derslerin akşam saatlerinde olmasıdır. Örgün eğitimle aralarında bulunan farklardan biri, ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödemesi gerekir. İkinci öğretim ile örgün öğretim bölümlerinde okuyan öğrencilerin diplomaları aynıdır.
Üniversite öğrenim ücretleri ne kadar?
ÜNİVERSİTE HARCI NE ZAMAN ÖDENİYOR? Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor. Örneğin, hukuk fakültesi (2. öğretim) kazanan bir öğrenci toplamda 1379 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor. Bu ücretin 689,50 TL’sini güz döneminde 689,50 TL’sini ise bahar döneminde ödeyecek.
Ikinci öğretimden örgüne geçiş var mı?
MADDE 6- İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, ikinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar. örgün öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenci katkı payı kadar miktarı, öğrenim ücreti olarak öderler. …